myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.08.06. 14:57 sterretje

kedvenc szerzőm, derek prince (vagy ahogy valaki mondotta: derék prince) „a történelem formálása ima és böjt által” című könyvét olvasom. két nagyon jó magyarázatot találtam benne olyan kérdésekről, amelyeken már sokat agyaltam.

 

az egyik a só kérdése. jézus ezt mondta rólunk, hívő emberekről:

 

máté 5:13 "ti vagytok a föld sója. ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek."

 

ez azt jelenti, hogy a világ már rég nem lenne élhető, ha a hívők nem tevékenykednének, nem akarnának istennek tetsző életet élni, nem mondanának le saját vágyaikról, nem tennének másokért semmit. mert ez olyan kedves istennek, hogy erre való tekintettel nem sújt le azonnal. a jók miatt nem veszíti el a gonoszokat. eddig arra gondoltam, illúzió, hogy a hívő emberek létezése valamit is megváltoztat istennél. azt hittem, nem változik semmi, hiszen eddig is voltak hívők, és mégsem lett jobb vagy szebb az élet, mint ötszáz évvel ezelőtt (annyi csak, hogy az emberek nem szamárral járnak, hanem szamarával).

 

de isten világossá teszi a bibliában, hogy egyértelműen a hívők igyekezete miatt könyörül mindenkin, és nem csap le az őt megtagadókra. „a só arra jó, hogy ízesítse az ételt, valamint tartósításra is használják.” – írja derek. ergo a hívő ember az élet megjavítására, megszépítésére született, valamint azért él, hogy isten haragját visszatartsa, és megtartsa, konzerválja a földön az élhető életet.

 

a másik felfedezésem, amelyet derek segítségével tettem, arról szól, hogy egy hívő embernek miért kell imádkoznia a jó kormányért. istennek az az akarata, hogy jó kormányunk legyen, mert akkor tudunk békében élni.

 

1 timóteus 2:1-4 „tartassanak könyörgések, imádságok, esedezések, hálaadások, minden emberekért, királyokért és minden méltóságban levőkért, hogy csendes és nyugodalmas életet éljünk, teljes istenfélelemmel és tisztességgel.”

 

nekünk az a feladatunk, hogy istenhez ezért imádkozzunk, ráadásul hittel, hogy meg is fogjuk kapni. mert csak azt tudja meghallgatni isten, aki hittel imádkozik: magyarán elhiszi, hogy azt, amit kér, meg is adja neki az úr. sok keresztény azonban mindenért könyörög, csak a jó kormányért nem. családért, betegekért, misszionáriusokért… de a vezetésért nem. pedig, aki nem imádkozik a kormányért, annak arra sincs joga, hogy kritizálja, főleg egy demokratikus országban, ahol még joga is van szavazni valamelyik pártra. kötelességei vannak egy kereszténynek, de nem az, hogy a hitetlenekkel együtt a vezetést kritizálja, hanem, hogy isten kezébe ajánlja, mert ő a legfőbb kormányzó.

 

dániel 2:21 "ő változtatja meg az időket és az időknek részeit; dönt királyokat és tesz királyokat."

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr33603613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása