myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.07.23. 09:42 sterretje

aki elefántból bolhát csinál

sok ember csinál bolhából elefántot. de fordítva is igaz: sokan a nagy dolgokat bagatellizálják el. én is ilyen vagyok. sajnos. áá, egy kis őrlődés, hogy ki mit mondott… ááá, egy kis féltékenységi gondolat… ááá, egy kis csüggedés, elégedetlenség, pletyka, okkultizmus, gyűlöletbeszéd még nem ártott meg senkinek. pedig de. ezektől is meg kell szabadulni, mert a gondolatból előbb-utóbb tett és kimondott szavak lesznek. pedig én ezt nem akarom. látnom kell(ene) a kis dolgok nagy következményeit. de olyan iszonyatosan nehéz. pedig tegnap még segítséget is kaptam hozzá.

 

e. modersohn könyvét (könyvecskéjét) olvastam. mindhalálig a tiéd, ez a címe. ilyeneket ír:

 

„ha isten egy férfit odavezet hozzád, akkor arról is meg lehetsz győződve, hogy ő szeret téged, és, hogy hűséges hozzád. semmi sem kínzóbb és megalázóbb egy férfi számára, mint ha észreveszi, hogy felesége nem bízik benne. hiszen minden férfi esetében előfordul, főleg pedig azoknál, akik isten országának munkásai, hogy nők is odajönnek hozzájuk tanácsra és lelkigondozói beszélgetésre vágyva. ha a feleség megjegyzéseket tesz utána, mint például: „nos, ez elég soká tartott! biztosan szereted, ha ez az illető felkeres téged, nem?” – akkor elszakad valami a férfi szívében, amit csak nagyon nehezen lehet meggyógyítani. a féltékenység a legbiztosabb és leggyorsabb út egy házasság boldogtalanná tételére. ha féltékeny vagy, akkor magadat is, őt is boldogtalanná teszed. a féltékenység kérdésessé teszi a másik szeretetét és tiszteletét, aláássa a bizalmat, elidegeníti a szíveket.”

 

példabeszédek 6:34-35 „mert a féltékenység a férfiú haragja, és nem cselekszik kegyelmességgel a bosszúállásnak napján. nem gondol semmi váltsággal, nem nyugszik meg rajta, még ha nagy sok ajándékot adsz is néki.”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr64581210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása