myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.05.13. 10:38 sterretje

a lator nagy pillanata

hétvégén fótra látogattunk, a nászút óta először. szép idő volt, így elmentünk jobbra meg balra. amikor a fóti temető mellett suhantunk el, megláttam egy feszületet, rajta jézust, mellette pedig a két latort. mindkettő a kereszten, de szinte lerepültek róla... az egyik jézus felé, a másik az ellenkező irányba.

az életben is ez a felállás. valaki isten felé igyekszik, és meg akarja ismerni őt, mások meg elmenekülnek tőle. ez a temetői szoborcsoport engem arra is emlékeztet, hogy istenhez életünk utolsó percében is futhatunk. nem, nem az a kérdés, hogy egész életünkben „jók voltunk-e", átengedtük-e a helyünket a villamoson, vagy gonosz módon megvertük-e a kutyánkat. az számít, elfogadtuk-e isten szeretetét, jézus feltámadását, a bűneink bocsánatát. és ez az elfogadás akármikor megtörténhet, még életünk utolsó percében is. a halál azonban véget vet a lehetőségeknek. utána már nincs választásunk. nincs purgatórium, ahonnan, miután majd eleget aszalódtunk, felmegyünk a mennybe. nem. a halál pillanata az utolsó döntési lehetőség.

a lator, ott, a kereszten azt mondta: jézus, te tényleg az isten fia vagy. jézus meg erre azt mondta, hogy még ma velem leszel a paradicsomban. tehát nem érdekelte, hogy a lator hányszor imádkozott összekulcsolt kézzel (valszeg egyszer sem), hány forintot adott a perselybe vagy hány beteget ápolt… aki elfogadja jézust, a mennybe kerül, így szól az ígéret. és a lator, aki életének utolsó percében megbánta, hogy úgy élt, ahogy, és elismerte, hogy jézus isten fia: ő bizony feljut a mennybe. ez igazságtalan lenne a „jókkal” szemben? nem. a legnagyobb igazságosság. ugyanis megadja a lehetőséget jézus elfogadására- egészen a halál pillanatáig. addig meg még van pár pillanat. de legrosszabb esetben is: egy.

róma 10:9 "mert ha a te száddal vallást teszel az úr jézusról, és szívedben hiszed, hogy az isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol."

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr94466146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szonya 2008.05.13. 19:36:37

,,Ez igazságtalan lenne a jókkal szemben?". Lehet, hogy viccesen hangzik, de Istennél nincs igazságosság ;) illetve, van, de nem a jók oldalán... Szóval, igazságosság az, amikor valamit azért kapsz, mert megérdemled - de mivel senki nem érdemel üdvöt Istentől, mivel bűnös, ennek ellenére megkaphatja azt, ha Isten kiragadja ebből - ezért ez kegyelem, nem igazságosság. Nem azt teszi velünk, amit érdemlünk, tehát nem igazságos, hanem kegyelmes. Érdekes, mi? :)

zuzm0 2008.05.19. 17:03:47

Nem kötözködni akarok, de ez a vicces, hogy te azt mondod, hogy Istennél nincs olyan, hogy igazságosság.
A Bibliában igen sok úgy írja le őt, mint igazságos Isten. Ebben az esetben már, hogyne lenne nála, olyan, hogy igazságosság?
Nem?

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2008.05.20. 08:56:26

ööö, igazából tulajdonképpen nem mondtam, hanem kérdeztem.. "ez igazságtalan lenne tőle???" ugyanis sokan azt mondják (közeli ismerőseim is), hogy isten nem igazságos, hiszen mi az már, hogy csak egy lehetőséget ad az örök élet elérésére: jézust...? miért nem ad több lehetőséget? ezt nem tartják igazságosnak...

szonya 2008.05.20. 16:29:57

Ööö, kitől kérded? :) Én csak azért írtam, hogy Isten ,,nem igazságos", mert az igazság az alapján megy, hogy valamit megérdemelsz, és ezért megkapod a neked kijáró jutalmat, stb. De ha azt nézzük, az ember bűnös, és csak azt kapná, amit meggérdemel: halált, mert a bűn zsoldja a halál... de Isten egyeseknek kegyelmez, nem azt adja nekik, ami jár. Szóval, végtére is ez nem igazságosság, hanem kegyelem...
Na jó, asszem, hagyom az ilyesmit :)
süti beállítások módosítása