myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.04.28. 11:26 sterretje

a könyv, amely lázba hoz

a nászút alatt találtunk időt az olvasásra, a bibliatanulmányozásra is. minden reggel azzal kezdtük a napot. egyik este nem tudtam aludni, hát elkezdtem olvasni az apósomtól kapott benny hinn könyvet: jó reggelt, szent szellem. az író először ír magáról: jeruzsálemben élt, apácák nevelték, de otthon görögkeleti vallást gyakoroltak. így adódott, hogy semmi kapcsolata nem volt istennel, azt hitte, a vallás egyenlő a hittel. majd megtért jézus krisztushoz, és rájött, hogy isten meghallgatja, és létezik mindennapi kapcsolat az úrral, mégpedig az ő szent szellemén keresztül. a szent szellem az, aki segít megérteni a bibliát, hogy az ne csak egy könyv legyen a számunkra, hanem ki tudjuk olvasni belőle az életünkre szóló üzenetet is. a szent szellem egyenlő istennel, és ő volt az, aki most is itt van közöttünk. isten a mennyben van, jézus ott ül mellette, de a szent szellem itt van, lehet hozzá szólni, ő „súg meg” dolgokat, érteti meg velünk a dolgokat, ő a vígasztaló.

fantasztikus dolgokat ír le a szent szellemről. például rájöttem, hogy régen hiába olvastam pár szót a bibliából, idejétmúlt történelemkönyvnek értékeltem, ma meg már nem tudok nem kincsekre lelni benne nap mint nap. ehhez a szent szellem segítsége kell. ő ösztönöz arra is, hogy bibliát olvassak vagy imádkozzam, vagy gyülekezetbe menjek. nem kell erőlködnöm, nem másért megyek, hanem önknt és örömmel. mert velem van a szent szellem. aki sokszor félelmetes kijelentésekkel is szolgálhat. úgy gondolom, hogy egész hívő életemet megváltoztatta ez a könyv, amelyet ott azon az éjjelen végig is olvastam.

a férjem mellettem szundikált, én meg egyik ámulatból estem a másikba. segítségül hívtam rögtön a szent szellemet, és vártam, mi fog történni. másnap reggel felkeltem, és arra gondoltam, hogy imádkozom a kriszti keresztanyukájáért, mert megtudtam, hogy szélütés érte, és még olyan fiatal. az a mondat hallatszott azonban a fejemben, hogy már nem kell a gyógyulásáért imádkoznom, mert nem fog meggyógyulni. nyugalom volt bennem, és nem a gyógyulásáért imádkoztam, hanem azért, hogy kriszti nyugodjon meg, és, hogy a rokona mellett legyen egy hívő, mikor elalszik végleg.

pár óra múlva kriszti írta, hogy meghalt a keresztanyukája. megírtam neki, hogy tudtam, mert ezt a mondatot kaptam a szent szellemtől. még néhány óra, és nagyon belázasodtam, még beszélni sem tudtam. így telt el másfél nap.

nyilván lehet azt mondani, hogy nem vigyáztam magamra, és megfáztam. de én azt gondolom, hogy a szellemi ébredést, változtatni akarást, az istenhez vonzódást mindig megelőzi még egy utolsó harc: a sátán is a lelkekért küzd, és az isten is. ha valaki istenhez akar tartozni, akkor a sátán még tesz egy utolsó kísérletet, hogy visszaszerezze az emberét. akár egy betegség formájában, akár más tragédia formájában, de meg akar szerezni. másfél nap múlva elég jól lettem ahhoz, hogy tudjam élvezni a nászutat, és a világ egyik legszebb városát: triesztet.

efezus 6:11,12 "öltözzétek föl az isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben. mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak."

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr48445132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása