myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.04.07. 16:05 sterretje

wedding is in the air

ha az ember érettségizik, akkor csak ilyen hírekkel foglalkozik, pedig lehet, hogy máskor azt sem tudja, mikor kezdődnek az efféle vizsgák. ha babát vár, mintha minden hirdetés, cikk, film erről szólna. szóval, most úgy érzem, minden a házasságról szól. elmentünk moziba, elénk ugrott a huszonhét idegen igen című film. elmentünk gyülekezetbe, a téma a derék asszony volt a példabeszédek könyvéből. a boltokban öltöny kiárusítást hirdettek, megnőtt (?) az esküvői magazinok kínálata, és még sorolhatnám.

lehet, hogy én is „generálom” ezeket a dolgokat, kérdezgetem hívő ismerőseimet, mi a véleményük a házasságról… „ha a házasság egy piaci portéka lenne, ajánlanád-e a vevőknek, hogy vegyenek belőle?” –kérdeztem pár embertől. sajnos megdöbbentő, és borzalmasan negatív válaszokat (is) kaptam. aztán szombaton iskolában voltam, és egy tizenhét éve házas osztálytársam (férfi) ezt mondta: miért nem minket kérdeztél? timi, csak így érdemes élni, hidd el. ha van örökké tartó kapcsolat a földön, akkor az a házasság. ugyanezt mondta egy nemrég házasodott pár is, mindketten osztálytársaim, a suliban ismerkedtek meg. örülök, hogy ilyen emberekkel találkozom. de olyan nehéz csak rájuk hallgatni. hitetlenségben szenvedek, elfogadom mások negatív hozzáállását. és ez rossz. édes drágám azt mondta: az vagy, amit elfogadsz az élettől, az életben. sajnos igaza van.

példabeszédek 31: 10-31

"derék asszonyt kicsoda találhat? mert ennek ára sokkal felülhaladja az igazgyöngyöket.
bízik ahhoz az ő férjének lelke, és annak marhája el nem fogy. jóval illeti őt és nem gonosszal, az ő életének minden napjaiban. keres gyapjat vagy lent, és megkészíti azokat kezeivel kedvvel. hasonló a kereskedő hajókhoz, nagy messziről behozza az õ eledelét. felkel még éjjel, eledelt ád az ő házának, és rendel ételt az õ szolgálóleányinak.
gondolkodik mező felől, és megveszi azt; az õ kezeinek munkájából szőlőt plántál. az ő derekát felövezi erővel, és megerősíti karjait. látja, hogy hasznos az ő munkálkodása; éjjel sem alszik el az ő világa. kezeit veti a fonókerékre, és kezeivel fogja az orsót. markát megnyitja a szegénynek, és kezeit nyújtja a szűkölködőnek. nem félti az ő házanépét a hótól; mert egész házanépe karmazsinba öltözött. szőnyegeket csinál magának; patyolat és bíbor az ő öltözete. ismerik az ő férjét a kapukban, mikor ül a tartománynak véneivel. gyolcsot sző, és eladja; és övet, melyet ád a kereskedőnek. erő és ékesség az ő ruhája; és nevet a következő napnak. az õ száját bölcsen nyitja meg, és kedves tanítás van nyelvén. vigyáz a házanépe dolgára, és restségnek étkét nem eszi. felkelnek az ő fiai, és boldognak mondják őt; az ő férje, és dicséri őt: sok leány munkálkodott serénységgel; de te meghaladod mindazokat! csalárd a kedvesség, és hiábavaló a szépség; a mely asszony féli az urat,

az szerez dicséretet magának!"

 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr54415331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KopaszMercis 2008.04.07. 17:37:43

hatnemtom
akinek mindenfele idejemult babonak meg intezmenyesitett kozponti iranyositas fele kell nyulnia ahhoz hogy a parjat megfeleloen egy eleten at tisztelje..
az halvaszuletett egy kapcsolat.

Az meg aki nem birja a kritikat es csak abszolutban tud gondolkodni annak meg semmi koze nincsen Istenhez.

Vintersorg 2008.04.07. 19:08:36

Ezt itt valami stylesheet csinálja, hogy csak elvétve van nagybetű, vagy mindenki túlhaszálta már a shiftet a billentyűzetén és nem működik?

Idejemúlt babonák... Jellemző, hogy sosem az értelmes emberek jönnek ilyen szövegekkel, hanem mindig a legsötétebb tudatlanok, akik okosnak hiszik magukat. És nem azért, mert az okosok mind hívők lennének, nyilván: csak vannak annyira értelmesek, hogy látják, hogy hitetlenként nincs mit hozzászólniuk a témához.

RadKer 2008.04.15. 12:07:56

...Látom, a témához visont nem igazán szóltak hozzá a kommentezők... Én se tudok, lévén nemházas. De a hívők Isten előtt megkötött házasságában hiszek.
süti beállítások módosítása