myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.02.19. 08:38 sterretje

bocsáss meg nekünk, ökoisten!

visszaszoktam a tévézésre. kábé kétnaponta negyed órát nézegetem, feltöltöm magam a legújabb tragikus, szánalmas, mihaszna történésekkel, aztán kikapcsolom. :) vasárnap azonban belefutottam a királyi tévén egy vallási műsorba, amelynek nagyon örültem. alig húsz percben arról hallhattam, miként beszél a biblia a környezetvédelemről. merthogy beszél róla. reisinger jános tartotta az előadást, aki egy nagytudású irodalomtörténész, és nem mellesleg a sola scriptura tanára.

a bibliában négy próféta is leírja az istentől kapott látást: a földet tönkreteszik lakói, fel fog perzselődni, meg fog rendülni. isten megadja ezeknek okát is: az emberek nem hallgatnak az isten szavára, tanácsaira, ezért pusztul el a föld, amely- mondja isten- az övé.
jób 41:11 "ami az ég alatt van, mind az enyém!"

3 mózes 25:23 "mert enyém a föld; csak jövevények és zsellérek vagytok ti nálam."

zsoltárok 50:12 "enyém e világ és ennek mindene."
mit is mond isten, amire mi nem hallgatunk? arra kér, a földet minden hetedik évben pihentessük, alázattal közelítsünk felé, neki ajánljuk fel az első zsengét. ha megnézzük, hogyan termelünk, gyártunk ma, aligha mondhatjuk el, hogy az isten fgyelembevételével történik.

most néztem meg: 1535-ször fordul elő csak az ószövetségben az a szó, hogy "föld". ez nyilván jelzi az ügy fontosságát is.

isten megteremtette a földet, csodásnak alkotta azt, hogy használhassuk. tanácsokkal is ellátta az embert, hogy megmaradjon a környezet olyannak, amilyennek megteremtette: harmonikusnak, idillinek. mi meg jól elrontottuk,

mert nem hallgattunk rá.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr56345211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása