myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.12.17. 22:34 sterretje

y-mas?

néhány nap, és itt a karácsony. de jó. a karácsony egy emléknap, arra emlékezünk, hogy jézus megszületett. ez lesz az első közös karácsonyunk édes drágámmal. gondoltam, hagyományt teremtek egy-két dologgal, például beszerzek egy szép betlehemet, hogy mellette felolvashassuk jézus születésének történetét. szabad perceimben végigvágtattam egy bevásárlóközponton. betlehemest nem találtam. volt télapó, télanyó, angyalka, arany rénszarvas, de jézus még mutatóban sem volt ott.
 
jézust kiirtották a karácsonyból. már a nevét sem írják le, kiikszelték. hogy aszongya merry x-mas. nem merry christmas, nem. a „christ”-et, a „krisztust” helyettesítették egy iksszel. ennyi. a családot már szétcsapták. divat lett a szingliség. aztán a barátságos emberi, őszinte, tiszta arcot is szétcsapták. egy animációs női arc dumál hozzám egy képernyőről. most jönnek az ünnepeink, mint egyik összetartó erőnk. azt is szétbombázzák.
 
még mielőtt teljesen elfelejtenénk, leírom ide az igazságot: a karácsony egyébként egy pogány ünnep. a fény ünnepe. de alkalmas arra, hogy megünnepeljük jézus krisztus földre érkeztét. jézus nem december 24-én született, és születésekor nem esett a hó sem, arrafelé ugyanis ez nem volt annyira divat. a karácsony nem az ajándékozásról szól. emléknap.
 
boldog krisztust mindenkinek.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr83267608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piri 2007.12.29. 10:57:25

figyu, kicsit fura vagy, ezen mar gondolkodom egy ideje..
pl, hogyhogy utalod a mediumokat, nem te is valami ilyesmiben utaztal kulfoldiaban????? ha jol emlekszem, de nem biztos.
a masik, hogy miert nem csinaltal sajat kezuleg betlehemet, ha annyira gaz minden, ami tomeges? nem nagyon ertelek, kicsit alszentnek tunsz. bocsi, hogy megmondtam.
süti beállítások módosítása