myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.11.10. 22:48 sterretje

kell egy kis fájdalom?

pénteken iskolában voltam. egy-egy teológián eltöltött nap hetekre feltölt energiával. gondolatokat kapok, erőt, kedvet az életre, a munkára, és nem utolsó sorban bizonyságot, hogy jó helyen vagyok, hogy jó (noha szenvedésekkel kikövezett) úton járok: jézust követve.
 
most például egyik órán megkérdezte a tanár: miért szörnyű betegség a lepra? találgattam: mert negyven év a lappangási ideje, addig fertőz tünetmentesen? igen. mert kiközösítik a beteget a társadalomból? igen. de a legszörnyűbb, hogy nem éreznek fájdalmat. belelépnek egy szögbe, de nem érzik. lángot foghat a hátuk, észre sem veszik. ezért van az, hogy egy-egy testrészüket le kell vágni, hiszen elfertőződik a sebektől, amelyek nem fájnak nekik. éreznünk kell a fájdalmat (fizikait, érzelmit is) ahhoz, hogy tudjuk, hol kell gyógyulnunk. meglepő a felfedezés: a fájdalomra szükségünk van az egészséges élethez. felmerül azonban a kérdés: miért kell valakinek többet szenvednie, mint másnak? miért jut aránytalanul nagy fájdalom egyeseknek, és miért nem arányos az elosztás?
1 korinthus 10:13 „hű az isten, a ki nem hagy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek.”
isten mindenkit annyira próbál meg, amennyiről tudja, hogy még elbírja az illető. ezért van az, hogy vannak olyan emberek, akik olyanokat kibírnak, amiről azt hisszük: mi belehalnánk. mindenkit saját határain belül próbál meg, hogy kiderüljön, bőségben és szegénységben is hűek vagyunk-e hozzá.
 
vak barátnémat most köszöntöttem fel szülinapja alkalmából. eszméletlen élete volt/van. anyja gyűlölte, őt okolta a koraszületése miatt, a vakságát nevezte meg a válása okául, egyszer eltörte akkor még gyermekkorú barátném kezét… gúnyolta a hitéért, titokban kellett bemerítkeznie. megpróbálta isten, de ő állta a kihívásokat. most isten hű emberének ismerheti őt.
 
próba, cseresznye? nem. próba: hűségteszt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr22224825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása