myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.10.20. 13:38 sterretje

hmm, ez az illat. nem a silan.

mondhatod, hogy gyerekes vagy álmodozó vagyok, de most, hogy ismeretes az esküvő pontos napja és órája, elkezdtem lázasan tervezgetni. igen, igen, ruha, cipő, haj, virág. nem ez tölti ki napjaimat, de nézegetek újságokat, és este bele-beleolvasok egy menyasszonyoknak írott könyvbe. a bibliába. :) most jöttem rá, hogy tele van menyasszonyoknak szóló dologgal. a hűségről, a derék asszony jellemvonásairól, a házasságról, a felkészülésről számtalan rész beszél. most például az tűnt fel, mennyire fontos a bibliában az illat. a jó illatú áldozat kedves isten előtt. jó illatú kenetekkel kenték be a kedves vendéget, (ja, meg a halottakat is). az egy érték volt, sok pénzt ért, és nemes gesztus volt, ha valaki bőven adott belőle szerettének, vagy éppen egy hozzá betérőnek.

ilyen szépen írnak a bibliában az illatról:

efezus 5:2 „járjatok szeretetben, miképpen a krisztus is szeretett minket, és adta önmagát miérettünk ajándékul és áldozatul az istennek, kedves jó illatul.”

énekek éneke 4:11 „színmézet csepegnek a te ajkaid, én jegyesem, méz és tej van a te nyelved alatt, és a te ruháidnak illatja, mint a libánusnak illatja.”

filippi 4:18 „megkaptam pedig mindent, és bővölködöm; beteltem, amit küldöttetek, mint kedves jó illatot, kellemes, tetsző áldozatot az istennek.”

szóval, megkeresem a leginkább hozzám illő parfümöt, és azt csak a nagy napon viselem majd, előtte nem. szeretnék jó illatú áldozat lenni istennek. huszonnégy évig éltem férfigyűlölőként, voltam nagypofájú szingli, hirdettem, hogy én sosem megyek férjhez. aztán megtértem istenhez, ő azt mondta, férfivé és nővé teremtettem az embereket, és, hogy szerető családban élni a legnagyobb földi kincsnél is többet ér. egy évvel később találkoztam azzal, akivel ez elérhető közelségbe került. és fél év múlva jól hozzámegyek feleségül.

azon a napon áldozás lesz. büszkeségemet, szingliségemet, fafejűségemet felajánlom neki, egyetlen istenemnek, finom illatú áldozatként.

nem emberáldozat. jellemáldozat. ;)

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr45202059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KTamas 2007.10.20. 16:00:43

Na, megvan a nagy nap ideje, gratula :)

borz 2007.10.20. 17:12:02

A blogod szolgálat.
Atom érték, hogy úgy formálod, áldod azt embert, hogy nem magasröptű szentségességes körmondatokkal bombázol, hanem a mindennapok egyszerű rezdüléseiben mutatod meg az istent.
élvezet napról napra, nézettséged hadakozzék a Barátok Közt-el!

Elizabeth 2007.10.20. 21:44:55

Hi,

First of all, congratulations! :-)

I have been reading your blog for a longer period of time and I like it a lot.

Your posts are very encouraging and what I most like about this blog is the verses from the Bible.

Keep up with the good work. God bless you.
süti beállítások módosítása