myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.09.22. 22:46 sterretje

titanic

elvittem vak barátnémat a titanic kiállításra. nagy rajongója a témának, én meg gondoltam, meglepem. nem gondoltam volna, hogy egy egyszerű titanic kiállítást sem tudok már isten nélkül megnézni…
borzalmas volt látni, ahogyan a hajó minden egyes szegletéből az istenkísértés bukkant elő. csak egy pár példa: volt a hajón egy nagyon gazdag ember (volt ott bizony több is), aki álnéven, a vele utazó szeretője nevén utazott.
prédikátor 9:9 „éld életedet a te feleségeddel, a kit szeretsz, a te hiábavaló életednek minden napjaiban, a melyeket isten adott néked a nap alatt”
másik példa: a titanicra valami olyasmi volt felpingálva, hogy „ezt még isten sem süllyesztheti el”. és a beceneve nemes egyszerűséggel ez volt: „elsüllyeszthetetlen”. mit szól ehhez a felfuvalkodottsághoz a mindenható?
zofóniás 1:2, 6 „mindent elvesztek e föld színéről, azt mondja az úr. azokat is, akik elfordultak az úr követésétől, és a kik nem keresik az urat és nem tudakoznak felőle.”
 
ezen a hajón dúlt az osztályok közti harc, lenézés, kivagyiság, pénzhajhászat, paráznaság, önzőség, okkultizmus, hanyagság.
1 mózes 4:7 „ ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz; ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása.”
 
a kiállítás számomra legtragikusabb pontja egy valódi jégtömb volt, amire az ember rátehette a tenyerét, amely aztán tíz másodperc alatt „rásült” a jégre. mellette egy felirat: azon az éjjelen a sós tenger még ennél az édesvizi jégnél is hidegebb volt.
 
zsoltárok 147:17 „(isten) darabokban szórja le jegét: ki állhatna meg az ő fagya előtt?”
 
senki.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr62173457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása