myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.09.07. 11:14 sterretje

szilvi, a mentőmellény

a lányok a bányából blogolnak. :) ma megint ez a téma.

"robbannnnyáfel!" -morogta a néni a kaputelefonba, mikor felvilágosítottam, hogy egy időre szünetel élelmiszerkiadásunk. ez van, ezt kell szeretni, mondtam, és elmentem mosdóba. ott láttam meg stuart little egyik verzióját, magyarán egy döglött egeret feküdni az egérméreg közepén... semmi gond... a nap is jól végződött: a harminchetesen egy csorgó nyálú szipus, egy villamosba vizelő kutya, és egy majdnem szexelő fiatal gyerekpárocska kísért végig utamon.

elegem van ebből, ez az igazság. felfordul a gyomrom.

aztán ilyenkor persze mindig jön valami, vagy valaki, aki itt tart. igen, jézus az első, de azért néha már úgy érzem, engem az iránta érzett szerelme sem tud itt marasztalni. de aztán ma is megmentett: elküldte szilvit.

szilvi egy baptista lelkipásztor bácsi és egy csupaszív asszony gyermeke. összesen tizen vannak testvérek. öt természetes, és öt örökbe fogadott tesója van, akikből négy roma származású. szülei dinamikusak, mosolygósak. ő maga hétfőn utazik portugáliába nyelvet tanulni, ahonnan útja mozambikba vezet. ott él majd négy éven át misszionáriusként, tanítja az embereket zenélni, és átadja isten üzenetét számukra. alázatos, kedves teremtés.

körbevezettem a hajléktalanszállón. oda volt meg vissza. miva'? -kéredezem. ez normális? hogy aszongya milyen emberi a környezet... ja, tényleg!!! teljesen felvillanyozott a látásmódja. lehet így is közelíteni a dologhoz?

aztán megbeszéltük, mit tudna segíteni a szálló evengelizációjában. ez a tervem ugyanis. bibliaóra, zenés dicsőítés, filmklub. ő felvetette a keresztény könyvtár (pár darabos kikölcsönözhető könyv- és cd állomány) létrehozását a h.szállón. tiszta jó! segít szerezni ingyen bibliákat, és a teológián misszionáriusnak tanulók között felveti, hogy lehetne ide jönni bibliaórát tartani. remek csaj, még erre is van kapacitása. aztán kérte, hogy szerezzek már a "cigányainak" harminc cipősdoboz ajándékot. hm, jó így csere-berélni. :)


most megint új erőre kaptam. hát ide vagyok én nőve, vagy mi?
 
ember tervez, isten végez.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr28159471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

istvan 2007.09.07. 12:03:27

nem semmi a bája vagy csak egy kicsit
bányadt ványa vagy trágya utca vagy bánya utca
a hely varázsa a közöny homlokpántja
köszi,hogy vagy
süti beállítások módosítása