myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.07.26. 11:15 sterretje

nő vagyok, vagy mi a szösz

"minden egészséges férfi megcsalja a feleségét a terhesség alatt." "minden férfi hűtlen/szemét/stb." ezeket hallottam a környezetemben, és magam is ezt tapasztaltam évekig. kábé olyan tapasztalatom volt, mint amelie-nek a róla elnevezett filmben.

férfigyűlöletemet szavakkal is megvallottam. egyetemen volt valami okkult tanárunk, aki jelképekről meg titkos társaságokról dumált... félévkor az volt a vizsga, hogy egy frankó kis titkos társaságot kellett "megalkotni" elméletben. jelképekkel, ars poeticával, mindennel. bosszantani akartam ezt az embert, meg amúgy is jó mókának találtam: megalapítottam a forduljatok-fel-férfiak című csoportosulást. volt jelkép, hitvallás, minden. hirdettem az örök szingliséget, az emancipációt, a férfiak direkt szivatását... ma már nevetnék ezen, de azóta megtértem istenhez, és már csak sírni tudok múltamon.

1 mózes 1:27 írja: "teremté tehát az isten az embert az õ képére, isten képére teremté õt: férfiúvá és asszonynyá teremté õket."

nagy igazság: vagy férfiak, vagy nők vagyunk. ennek belátásához nem kell magas IQ. de ennek megéléséhez isten kell. hogy elfogadd, hogy nő vagy. vagy férfi. mindketten nagy kincseket kaptak. a nők például több emóciót, gyengébb karokat, fáradhatatlanságot. nem küzdhetsz ez ellen. nem leszel erősebb/gyorsabb/agresszívebb/önállóbb a férfiaknál. egyenlő sem leszel velük. mert nem vagy egyenlő. teljesen más vagy. hold és nap. össze sem hasonlíthatóak, de egymás nélkül meg sem lennének. a nap beragyogja a holdat, amely megvilágítja az éjszakát. más feladatok, más külső. de elválaszhatatlanok.

negyed századig voltam "nemtelen". büszkén vállaltam: én egyedül maradok, nem leszek senki szolgája, nem főzök, nem tűrök. most büszkén viselem a gyűrűt, és minden vágyam, hogy vele egyszer az általam teremtett békés otthonban élhessünk gyermekeinkkel. akarom, hogy valaki vezessen, felettem álljon, aki tudja jól, hogy felette is áll valaki: isten.

nőnek lenni kegyelem.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr55125674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fables 2007.07.26. 15:25:21

:)
ez jó

Jupe · http://erdelyikonferencia.hu 2007.07.31. 15:02:21

Hahó Timi!

Mond csak el bátran, hogy milyen a mi Istenünk! Ez a blog is lehet eszköz a kezedben, és te Isten kezében, hogy Róla beszélj. Hát hajrá, ne tarts magadban semmi jót, se így, hogy írsz, se másképp. A legjobb hír, hogy Jézus mindenre elég, és mindenre megoldás. Azt hiszem, te pont erről beszélsz, és remélem jön a folytatás!

Jupe
süti beállítások módosítása