myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2013.05.09. 09:50 sterretje

egy éhes barát

kedves barátnőm, aki egyben imatársam is, szokatlan ajándékkal lepett meg. szeretetből és együttérzésből egy hétig csinálja ir diétámat. étrendet kért, elmagyaráztatta magának az alapokat, elment bevásárolni, és nekilátott. egy hétre feladta szokásait, napi rutinját, kedvenc ízeit, és szokásos ételadagjait.

szeretete, mely persze mélyen megérintette a szívemet, másokra is hatott. az ő környezetében, meg az enyémben is akadtak olyanok, akiknek a tudomására jutott a dolog, és ámuldozva-tisztelettel hallgatták a nem mindennapi áldozatot hozó barát esetét.

erről a gesztusról (is) eszembe jutott az értem a legnagyobb áldozatot hozó barát: jézus. ő az, aki még az életét is odaadta értem. az ige így ír róla:

jános 15:13 „nincs annál nagyobb szeretet, mint amikor valaki az életét adja a barátaiért.”

annak az értékét, hogy milyen hatalmas dolgot tett értünk jézus, akkor értjük meg igazán, ha megtapasztaljuk, hogy már az is milyen jó érzést kelt bennünk, ha valaki egy hétig csinálja a diétánkat – vagy virraszt miattunk, imádkozik értünk…

az esti imaalkalmunkon vett igerész számomra olyan, mintha őróla, az igaz, áldozatkész barátról is szólna:

1thesszalonika 1:6 „ti pedig követtétek (…) az úr példáját, (…), pedig sok szenvedést kellett elviselnetek.”

Szólj hozzá!

Címkék: jézus


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr705290847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása