myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2011.11.12. 18:57 sterretje

akit egy répa vezetett jézushoz

a lídia imakonferencia számomra mindig egy lélekemelő, és nagyon mély nyomokat hagyó alkalom. idén is így alakult: feltöltődtem, tanultam istenről, új ismerősöket szereztem, és sokat nevettem.

egyik imatársammal együtt vezettük le a napot, mi ismertettük a programot, kértünk fel testvérnőket bemutatkozásra, konferáltuk fel a szolgálókat, bizonyságtevőket. ennek ellenére mi is részt vettünk a kiscsoportos beszélgetésekben. nos, ez volt ám a csodálatos élmény! idősebb és fiatalabb nők ülték körül az asztalt, változatos élethelyzetekből, és teljesen különböző múlttal a hátuk mögött érkeztek, mégis, könnyedén megtalálták a közös hangot. istenről volt szó, a biblia istenéről, aki egy, és akiben nincs a változásnak árnyéka sem. így bárki, aki megismeri a teremtő urat, és a megváltó krisztust, ugyanúgy gondolkodik, közös a valóságalapjuk, annak ellenére, hogy iskoláztatásuk, nyelvük, vagy koruk alapján semmiféle közös témájuk nem lenne.
 
az egyik testvérnő elmesélte, hogy ő évekkel ezelőtt répatisztítás közben tért meg. ahogy pucolta a zöldséget, felrémlett benne, hogy ez a répa egy magból keletkezett, akárcsak ő maga. aztán elmerengett, hogy éppen úgy, ahogy ő lefejti a romlott részeket a répáról, és azt kidobja, őróla is lefejti valaki a romlott részeket, és akkor vajon belőle mi marad, marad-e egyáltalán valami, ami tetszik istennek. ebből kiindulva ismerte meg az urat. (persze, istenről már korábban is hallott, nagymamájától, aki elültette benne a magot…)
 
a találkozó alapigéje azzal is foglalkozott, hogy milyen fontosak a szavaink, mennyire lehet vele rombolni, de építeni is. a szavak kövek, ha bántunk vele valakit, de lehetnek gyémántok is, ha bátorításra használjuk.
 
a lídia imakonferenciát úrvacsorával, magyarországért való imádkozással, és izráel megáldásával zártuk.
 
a mai napon csodálatosan megtapasztalhattam (hogy annak ellenére, hogy rengeteg egyház, gyülekezet, szokás, közösség, ember van, mégis):
 
efezus 4:5-6 „egy az úr, egy a hit, egy a keresztség; egy az isten és mindeneknek atyja, a ki mindeneknek felette van és mindenek által és mindnyájatokban munkálkodik.”

2 komment

Címkék: jézus répa ima egység lídia


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr933373156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zazálea 2011.12.13. 19:23:36

ez valami csodásan hangzik, őszintén

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2011.12.14. 14:43:24

@Zazálea: :) igen. isten csodás! <3 nagyon szeretem. már öt éve... annyira jó vele.
süti beállítások módosítása