myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2011.09.02. 08:52 sterretje

világosban jobban megy!

édes drágám újabb sztorival sokkolt, amely a telkükön esett meg (múltkor írtam arról, hogy valaki felgyújtotta a szomszéd kertjét, na, most valami hasonló dolog történt).

egy pár házzal odébb lakik a férjem egykori munkatársa a feleségével. este mozgásra, neszre lettek figyelmesek, amely anyóskámék portája felől hallatszott. a férfi felbátorodott hát, felöltözött, magához vett egy jókora lapátot, és csendben odaállt a kerítéshez. már jó ideje figyelte a sötétben munkálkodókat, míg végül megszólalt: "világosban több gyümölcsöt lehetne ám szedni!" a tolvajok megrettentek, és odébb álltak.

a legtöbb bűnt az éj leple alatt, sötétben követik el. a piti gyümölcstolvaj éjjel, a pedofil apuka egy földalatti bunkerben, a házasságtörők eldugott motelekben, a gyűlölködők, rágalmazók a hátak mögötti suttogásokban „működnek”.

(egy ország, társadalom, közösség onnan - is - tudhatja, hogy számára elközelgett a vég, ha tagjai már nem csak az éj leple alatt, titokban lopnak, csalnak és hazudnak, hanem napvilágban is.)

az ember akkor érzi meg, hogy bűnben él, vagy a bűn felé menetel, hogy ha észreveszi a körülötte növekvő sötétséget. mert, ne tagadjuk, ezt azért lehet érezni. egy nem teljesen őszinte beszélgetés a barátság halálát, egy mással folytatott intim levelezés pedig a házasság halálát vetíti előre, és mindezt általában egyértelműen érezhető titok, feszültség, elhidegülés, lelki sötétség kíséri.

de bele kell-e ebbe törődni? vagy van visszaút a világosságba, egyenességbe, őszinteségbe, szeretetbe, igazságba? az 1mózes 4:7 ezt mondja: „ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása; de te uralkodjál rajta.” a bűnről, a sötétségben cselekvésről, a szív bűnös cselszövéseiről le lehet mondani: azokon lehet uralkodni. a házasságtörésre lehet nemet is mondani, a pletykát lehet nem továbbadni, és a sötétségben igen is lámpát lehet gyújtani. csak akarni kell.

jános 12:35 “a ki a sötétségben jár, nem tudja, hová megy.”

ézsaiás 29:15 „jaj azoknak, a kik (…) a sötétségben szoktak cselekedni, mondván: ki lát minket és ki ismer minket?”

máté 6:23 “ha pedig a te szemed gonosz, a te egész tested sötét lesz.”

jános 8:12 jézus mondja: „én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.”

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: tolvaj sötétség


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr653197107

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Judeo kereszténység erkölcsi elítélése 2011.09.03. 11:03:56

 IGe harmadik prédikációja.A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai: 1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - E...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása