myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2011.02.08. 19:22 sterretje

az erő veled van!

„mindenre van erőm krisztusban, aki engem megerősít!” – zengte kórusban az egész gyülekezet. az igehirdetés témája az erő volt (az az istentől jövő, amely sokszor igazán gyenge, csapásokkal sújtott emberek sajátja), és ez volt az az ige, amelyet többször is hangosan elismételt a közösség.

 

mi (ki) az én erőm? miért fontos az erő egyáltalán? miért nem a gyenge a „menő”? – ezen merengtem. aztán szépen sorra eszembe jutottak: egy „erőtlen”, fakó színű póló nem tetszik senkinek, előbb-utóbb kidobjuk. egy halászlé felett, amelytől azt vártuk, hogy igazán erős, ízes legyen, és mégsem az, csak kedvetlenül fanyalgunk... egy gyenge fizikumú (vagy jellemű) férfiról azt gondoljuk, hogy satnya, nyeszlett… egy erőtlen (de esetleg tartalmilag helyes) feleletre a tanár csak négyest ad, mert valahogy „nem volt az igazi”… szóval: az erőtlennel van valami gond.

 

pedig milyen sokan rettegnek, vagy hőkölnek meg, ha kiderül, hogy valakiben erős, elkötelezett, szilárd hit van! rögtön szektás, csőlátású, korlátolt, beteg, szerencsétlen és egyéb jelzőkkel illetik. (nyilván, van egy kategória, a vallásosság, amikor a hit alapja nem a meggyőződés, hanem csak egy álca, dogma, vagy gőgös felsőbbrendűség, de én most nem erről a „hitről” beszélek.) az élő hit, a biblikus viselkedés, az istentől vett értékrend erővel bír. olyan erővel, mely kitűnik, feltűnik. egy erős hitet „nem sokáig” lehet titkolni: minden tett, gondolat, minden leírt vagy kimondott szó árulkodó jel.

 

erőre szükség van. nem a leuraló, logikátlan, önkényes erőfitogtatásra, hanem a határozott, mégis szelíd, következetes erőre, amely felemel másokat és tartást ad az erő „hordozójának”. az erő lételem.

 

a forró víz gyógyításra jó, a hideg remekül oltja a szomjat, de a langyos víz nem jó semmire. a langyos víz (…ember, jellem, vezetés, eszme, stb) erőtlen. és annak a sorsa: elvetés.

 

jelenések 3:15-16 jézus mondja: „tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. bárcsak hideg volnál, vagy forró! így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból.”

Szólj hozzá!

Címkék: erő


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr592647505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása