myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.07.13. 13:27 sterretje

szenvedek a szenvedéstől

nemrég találtam egy nagyon jó oldalt, amelyen elkezdtem egy levelező bibliatanulmányozó tanfolyamot. beküldött válaszaimat egy figyelmes, korrekt tanárnő ellenőrzi, véleményezi, majd küldi a következő lecke belépési kódját. a negyedik lecke a szenvedésről szól. engem ez most azért érint mélyen, mert sokan vannak a környezetemben, akik társtalansággal, betegséggel, reménytelenséggel küzdenek. és ezeket a kérdéseket, panaszokat nem csak megválaszolni, de végighallgatni is nagyon nehéz - reményteli, csendes szívvel, úgy, hogy megmaradjon az isten iránti végtelen(nek tűnő) hitem és szeretetem. egy kis részlet a leckéből, bátorításul nekik, de magamnak is:

 

„a szenvedés sok embert elkeserít. úgy érzik, isten igazságtalan. ennélfogva őt ültetik a vádlottak padjára és felelősségre vonják a megpróbáltatásaikért. azonban, mint ahogy azt már megállapítottuk, gyakran az ember saját magát hozza szenvedésteli helyzetbe. nem isten árasztja ránk a szenvedések özönét, mert "a melyeket én felőletek gondolok, azt mondja az úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata" (jeremiás 29:11). ezért sok ember megtanulta a kérdést így feltenni: "mi célt szolgál a szenvedés?"

ez sem könnyű kérdés. azonban semmiképpen sem szabad úgy felfognunk, hogy isten adja a szenvedést, mert azzal egy bizonyos irányba akar terelni bennünket. a szenvedésben az a tapasztalat a fontos, hogy isten a szélsőséges helyzetekben is velünk van, és életünk fájó eseményeit is jóra kívánja fordítani.

vannak helyzetek, amikor egyáltalán nem értjük, hogy miért kell szenvednünk. bármennyire is kutatjuk, nem találjuk a magyarázatot. de még az ilyen kétségbeejtő helyzetben sem vagyunk magunkra hagyatva.

ez vigasztaló kinyilatkoztatás isten részéről. ő a legjobbat hozza ki szenvedésünkből. amit mi megaláztatásnak és összeroppantásnak gondolunk, azt isten úgy megváltoztatja és megtölti értelemmel, hogy képesek leszünk bizalommal folytatni életünket. a negatívot pozitívra változtatja. isten csupán szolgálatába állítja a szenvedést, hogy jobb belátásra késztessen bennünket. felismerjük, hogy isten szeretete közel áll hozzánk. jézus kereste a szenvedők társaságát - vigasztalt, bűnöket bocsátott meg és betegségeket gyógyított. a jézusba vetett hit által mi sem vagyunk egyedül, még a legmélyebb szenvedésben sem.

róma 8:28 "tudjuk pedig, hogy azoknak, a kik istent szeretik, minden javukra van..."

1 komment

Címkék: szenvedés


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr792148989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2010.07.13. 22:57:58

Adventista hátterű... az egészség hangsúlyból és az Ellen G White könyvekből látszik.
süti beállítások módosítása