myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.06.30. 22:36 sterretje

a viszontlátás reményében búcsúzunk, mama!

paradox a felvetés, mégis, azt kell mondanom: édes drágám mamája biztos elégedett lenne, ha tudná, milyen emlékünneppé alakult a temetése. azt mondta régebben, szeretné, ha utolsó útjára nem szomorú, hanem reményteli énekek kísérnék, a beszéd nem róla, hanem az ő éltetőjéről, jézusról szólna, és egy vidám szeretetvendégség követné az egészet. minden kérését teljesítettük.

 

a mama szép kort ért meg, nyolcvannégy évet. tizennégy évesen döntött úgy, hogy hinni fog jézusban, és megpróbál azok szerint élni, amit ő kért követőitől. hetven évig járta ezt a rögös, küzdelmekkel teli, hívő életet. a lelkipásztor lázár történetét osztotta meg a gyászolókkal. amikor jézus egyik legkedvesebb barátjának sírjához érkezett, annak már bűzlött a teteme. jézus sírva fakadt. nem azért, mert nem hitt magában, abban, hogy képes lesz barátját feltámasztani. tudta jól, hogy ő, az örök isten képmásaként úr bűnön és halálon. nem, nem a halottat siratta, hanem a tömegben mindazokat, akik nem veszik észre, hogy ő a halál ura, és aki benne hisz, ha meghal is, élni fog örökké. tudta, hogy ha feltámasztja lázárt, sokan hinni fognak benne, de csak a csoda miatt. ideig-óráig tart majd lelkesedésük, és amikor nehézségekbe ütköznek, eltántorodnak a hittől. lesz, aki még a csoda ellenére sem fog hinni. nos, őket siratta jézus. aztán előhívta lázárt, hogy még egy ideig hadd legyen itt a földön, a családjával, barátaival.

 

én is, ugyanúgy, mint a mama hetven éven át, hiszem, hogy igaz lesz az, amit a koszorúk szalagján olvastam (életemben először): „a viszontlátás reményében búcsúzunk”

 

jános 11:25 „monda néki jézus: én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él”

1 komment

Címkék: halál temetés


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr152121942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilelijah 2011.01.04. 09:10:08

Keresztény temetés.... (igazi). Wow... Még sosem volt ilyenben részem... Olvasni is "jó" volt... de tényleg!
süti beállítások módosítása