myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.10.22. 15:36 sterretje

a szeretet forradalma

egy jó kis könyvet kaptam kölcsön. joyce meyer írta, és a szeretet forradalma címet viseli. bevallom, kicsit fázom az efféle „forradalmi”, lázadós című könyvektől, mindig az jut eszembe: sokat akar a szarka, de nem bírja a farka… aki sokat markol, keveset fog, ésatöbbi, ésatöbbi. ez a mű azonban nem arra akar rábeszélni, váltsuk meg a világot (jézus után/helyett), hanem arra, hogy ne sopánkodjunk, hogy a világ ilyen rossz, hanem tegyünk valamit, mert a kis tettek igenis számítanak. „te ma mit tettél, hogy valaki életét jobbá tedd?” – szegezte nekem a kérdést a sok fekete betű a fehér lapon. és én egy szót sem tudtam szólni. elszégyelltem magam.

az író megemlít egy történetet, amikor egy nő elhatározta, tesz valamit a leprásokért. nem volt pénze és lehetősége, hogy missziósként kimenjen a „helyszínre”. nem jutott eszébe más, csak, hogy sütött egy csomó süteményt, eladta a gyülekezetben, és a befolyt összeget felajánlotta egy szervezetnek, akik hatékony és valóságos munkát végeznek a nyomorult életű betegek között. így segített. a segítség, a szeretet találékony. és: a tétlenség tétlenséget szül. minél inkább sajnáljuk magunkat, és szabadkozunk, hogy „itt nincs mit tenni”, annál kevesebb kedvünk lesz bármit is tenni. és a helyzet(ünk) csak romlik és romlik. ebből pedig csak egy kiút van: amely az önzőségből a másokért élésen át vezet.

egy tegnapi találkozás, látogatás után pedig már azt is tudom, hogy milyen az igazi kreatív, ténykedő ember, a másokért élő szolga, isten kedveltje:

már messziről világít. az arca. a testén lehet, hogy bolhacsípések éktelenkednek, de a szeme tiszta. a földön alszik, esténként egérfutkorászást hallgat, és nem panaszkodik. felaprítja a fát és imádkozni tanít. megöleli a rábízottakat az egyik kezével, még akkor is, ha a másikkal a könnyeit törölgeti. és ő még csak nem is sejti, hogy mennyire értékes. te meg csak bámulod és azt mondod: isten áldottja ő.

máté 25:34 „akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: jertek, én atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr731467884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása