myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.05.25. 11:56 sterretje

régimódi szerelem

új szerelmem a foltvarrás. a varrógép kattogása, a színek kavalkádja, az anyagok tapintása elbűvöl. könyvekből és egy osztálytársam hathatós segítségével, lépésenként fedezem fel a patchwork rejtelmeit. (második munkám fotóját lásd itt...)

a foltvarrás történetéről azt lehet olvasni a neten, hogy az első telepesek „vitték ki” amerikába. úgy tudom, hogy ezek az első telepesek azon baptista hívők, és egyéb kis egyházak tagjai voltak, akiket országról országra üldöztek ki lakóhelyükről - hitük miatt. először eljutottak hollandiába és angliába, majd ott hajóra szálltak, magukkal cipelve családtagjaikat, mély hitüket, rongyosra olvasott bibliájukat, és kevéske földi értéküket. a szegénység vitte őket kényszermegoldásokra: régi anyagokból varrtak újat, minimális alapanyagokból főztek jót, és szomorú életüket hangolták fel istent dicsérő dalokkal.

 

nagyon örülök, hogy így, ezzel az új hobbyval részese lehetek ennek a hatalmas örökségnek, gazdag múltnak, amit harcos hittestvéreim képviseltek. úgy érzem, hogy első huszonöt évemben egy vékony törzsű faként laza talajba voltam elültetve, három éve azonban gazdag, kincsekkel teli, dús talajba plántáltak, hogy erősödhessem, és ez a talaj: jézus. már közös a földem mindazokkal, akik éltek-haltak istenért, a biblia igazságáért, és értékes kéznyomukat hagyták itt, ezen a földön.

 

máté 15:13 „minden plánta, a melyet nem az én mennyei atyám plántált, kitépetik.”

 

prédikátor 3:2 „ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, ami ültettetett.”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr861142392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása