myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.03.10. 14:16 sterretje

válság van a földön

„mennyi gyógyszert kell bevennem ahhoz, hogy ne fájjon a halál? - kérdezi egy reszkető hang a vonal túloldalán. néhány néma perc és néhány sűrű mondat után az is kiderül, hogy a testvéreknek már belekeverte a kakaójába az összetört gyógyszereket, de most nem tudja, hogy odaadja-e, mert fél, hogy fájni fog nekik. azt pedig nem szeretné. csak el kell tűnniük. örökre. a szülei mondták tegnap este. véletlenül hallotta a dolgot, amikor kiment pisilni. az apja a konyhaasztalra támaszkodva mondta: minden más lenne, ha ezek - és ezt biztosan rájuk értette - nem lennének. az ajtórésen azt is látta, hogy az anyukája sír. sokat sír, amióta elvesztette a munkáját. apját is kirúgták tegnap. mondták, ezután nem tudják majd fizetni a csekkeket, nem lesz mit enni és a házból is kirakják őket. pedig apja annyit dolgozott rajta. nem akarja, hogy miattuk elveszítse. a testvérei kicsik, nem is értenék. ezért keverte a kakaójukba a gyógyszereket. észre se vennék, mert jó édesre csináltam - bizonygatja -, csak most nem is tudom... talán fájna nekik a halál.

- az elmúlt hónapokban egyre több a fentihez hasonló telefonhívást kapunk - mondta farkas imre, a gyermek- és ifjúsági telefonos lelkisegély-szolgálatok országos szövetségének elnöke a közelmúltban egy konferencián. - bár az öngyilkosság visszatérő téma a telefonos lelkisegély-szolgálatoknál, az utóbbi időben fogadott hívások között érezhetően nőtt azok száma, akik nem egyedül készülnek a halálra. többségük a testvéreit vinné magával. a gyermek és serdülőkori öngyilkosság fő okaiként emlegetett elutasító család, iskolai kudarcok, bántalmazás mellett egyre gyakoribb a szegénységtől való félelem. a gyerekek nyűgnek érzik magukat szüleik nyakán. ráadásul gyakorta tanúi a szülők erre utaló megjegyzéseinek. a megoldást saját eltüntetésükben látják.” (az utolsó beszélgetés esélye – részlet szalai anna cikkéből, népszabadság, 2009. márc. 3.)

 

mi győzheti le a félelmet a gyermekek szívében? mitől fognak jövőt látni maguk előtt, amikor szüleik elvesztik a reményt? te mit mondanál ennek a kisgyermeknek, aki így hív fel téged? elmondanád neki az örömhírt, hogy jézus krisztus annyira értékesnek találta őt, hogy a saját életét odaadta érte? elmondanád neki, hogy jézusnak minden helyzetre van megoldása? hogy akkor is van reménység, ha nincs munkahely? hogy ne féljen, mert az élő isten ott van vele minden nap? én ezt mondanám el neki.

 

mit kell tenni, hogy a gyerekekben megszülessen a hit? el kell nekik mondani az örömhírt, másként nem lesz hitük! el kell nekik mondani: személyesen, a számukra érthető módon. újra és újra."


róma 10,17 "a hit hallásból van, a hallás pedig isten igéje által."

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr37993601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korekak 2009.03.13. 22:42:40

sziaa!
nagyon tetszik amit írsz és az, ahogyan írsz! hajráhajrá ;)
süti beállítások módosítása