myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.07.15. 12:11 sterretje

több, mint testőr

tázláron kaptam egy könyvet. josh mcdowell írta, és az a címe, hogy "több mint ács". idézek belőle (és ajánlom mindenkinek):

"jézus bizonyítékokkal tudta igazolni azt az állítását, mely szerint ő a messiás, az isten fia. (...) az ószövetségben hatvan jelentősebb messiási prófécia és körülbelül kétszázhetven olyan jövendölésrészlet található, amelyek mind egyetlen személyben, jézusban teljesedtek be. (...) isten nagy gonddal írta meg azokat a jellemzőket, amelyek megkülönböztetik fiát mindenki mástól, aki a múlt, jelen vagy a jövő történelmében valaha is élni fog. (...) a valószínűség-számítás segítségével megállapítható, hogy egy a tíz a százötvenedikenhez az esélye annak, hogy e háromszáz-körüli jövendölésből csak negyvennyolc is egyetlen emberen teljesedjen be. (...)

a messiásra vonatkozó próféciák mind legalább négyszáz évvel az ő megjelenése előtt hangzottak el. van, aki ezzel nem ért egyet, és azt állítja, hogy ezeket a jövendöléseket krisztus kora után írták le, és úgy alakították őket, hogy egybeessenek az életével. ez lehetségesnek is hangzik addig, amíg az illetőnek meg nem mondják, hogy a septuaginta, a héber nyelvű ószövetség görög fordítása krisztus születése előtt százötven-kétszáz évvel készült.

újabb ellenvetés az, hogy jézus szándékosan igyekezett beteljesíteni a zsidó próféciákat. ez a kifogás hihetőnek látszik, amíg észre nem vesszük, hogy a messiás eljövetelének sok részlete az emberi beavatkozás hatókörén teljesen kívül esik. a pontos leszármazás, a születés helye, ideje és módja, az emberek reagálása, az elárultatás, a halál módja, júdás árulása és az árulás bére, a nép viselkedése, a gúnyolódás, a köpködés, az, hogy köntösére sorsot vetettek- a próféciák felét képtelen lett volna önmagától beteljesíteni. (...)

a legfigyelemreméltóbb jézus eljövetelével kapcsolatban az, hogy eljövetelével életeket változtatott meg. egyedül ő bizonyította, hogy helyesek az eljövetelét leíró ószövetségi próféciák százai. és egyedül ő képes beteljesíteni azok számára, akik elfogadják, a legnagyobb próféciát, az új élet ígéretét: "új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek."

2 korinthus 5:17 "ezért, ha valaki krisztusban van, új teremtés az:

a régi elmúlt, és íme: új jött létre."

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr86569074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szonya 2008.07.16. 13:41:57

A több mint ács jó :) Nekem is megvan (hát, ezt most fontos voltközölni :) )

lilelijah 2010.11.16. 09:47:56

Nem olvastam a Több mint ácsot, de olvastam a Jézus dossziét, azt mondják, ez majdnem ugyanaz. Hát, az nem semmi egy könyvecske... :) Bár, nekem nincs szükségem arra, hogy tudományosan bizonyítsák, hogy Jézus létezett és az volt, aki, de azért örülök, hogy megírták ez(eke)t a könyve(ke)t.

lilelijah 2010.11.16. 09:50:11

Ja, és annak az írónak, aki a Jézus dossziét írta, van egy másik könyve, a Hit dossziéja (Case for faith), amit sajnos még nem fordítottak le angolról, (én meg nem tudok angolul), pedig ahogy a fejezetek címeit nézegettem, sokkal érdekesebb, mint a Jd. Remélem, egyszer lesz valaki, aki megteszi! ;)
süti beállítások módosítása