myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.03.10. 12:19 sterretje

a jövőd igennel kezdődik

pénteken és szombaton iskolában voltam. szünetben elcsattogtam a teológia könyvtárába, ahol régi korok bibliái vannak kiállítva. megindító volt.

nagyon szeretem a papírt, mondhatni tisztelem... no nem annyira, mint sebeők jános, de azért rám is rámtör a frász, ha valaki szamárfüles könyvekkel mászkál... szóval, voltak ingyenesen elvihető kiadványok is, így szólítottam magamhoz néhány példányt a baptista magazinból. ezt (is) olvastam benne:

john stott: csak két út

jézus szerint két út, egy könnyű és egy nehéz létezik (nincs középút). ezekre kétféle kapun, egy tágason és egy szoroson keresztül lehet bejutni (több kapu nincs). a két úton különböző számú emberek igyekeznek előre: az egyiken sokaság tolong, a másikon kevesen járnak (nincs közepes számú csoport). a két út kétféle végcél felé vezet, a kárhozatra és az életre (nincs harmadik lehetőség). nem szükséges bizonygatnom, mennyire nem divatos manapság az ilyen beszéd. az emberek nem szeretik elkötelezni magukat. a választási listákon nemcsak "igen" és "nem", hanem a "nem tudom" válasz is szerepel (vagy, ha nem, akkor ott a lehetőség nem elmenni szavazni- a szerk. megj.). a legtöbben arisztotelészt és az arany középutat szeretik. a legnépszerűbb a via media. aki letér a középútról, megkockáztatja, hogy "szélsőségesnek" vagy "fanatikusnak" bélyegzik. senki sem szeret elkerülhetetlen döntés elé állni.

jézus azonban nem engedi, hogy elkerüljük a választást."

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr48374044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilelijah 2010.11.14. 20:03:47

Nem igazán kötődik, de eszembe jutott. A körösladányi baptigyüliben hallottam ezt a történetet:
Ember megy a keskeny úton és elérkezik két ajtóhoz. Az egyikre rá van írva, hogy JÉZUS, a másikra pedig, hogy CSALÁD. Nagyon hezitált az ember, mert a családját sem akarta elveszíteni, de Jézushoz is ragaszkodott. Végül benyitott a JÉZUS feliratú ajtón... és ott volt mögötte a családja... :)
Mindig elszorul a torkom, ha ez eszembe jut... :)

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2010.11.15. 08:24:50

@lilelijah: ;) ez nagyon tetszik!!! te (is) békés megyei vagy?????? :O

lilelijah 2010.11.15. 09:33:01

Még nem, de már építkezünk. :) Egerből Ladányban.
süti beállítások módosítása