myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.02.25. 08:57 sterretje

ha én ezt a klubban elmesélem...!

mostanában nézem a hétszázasok klubját. egy-egy ember elmondja, őt hogyan hívta el az úr! - édesanyám száján esett ki ez a két mondat, engem meg úgy kellett összeszedni a padlóról. :) nézzedmá, egy éve még szektásozott, most meg nyomatja a full keri szöveget, hehe, mi ez, ha nem isten munkája?

hajnali kettőig beszélgettem vele hitről, megtérésről. jó embernek tartja magát. meg persze engem is. elmeséltem neki, mennyire összetörtem, mikor rájöttem, hogy nem vagyok az, és, hogy neki is el kell jutnia erre a felismerésre, ha meg akarja ismerni jézust. óvatosan kell nyomatnom neki. aki megveszekedetten hiszi, hogy ő azért csak jobb, mint egy gyilkos, vagy egy bankrabló, azt még érzékenyen érinti, ha valaki azt mondja, tévedsz. az embernek vennie kell egy nagy levegőt, és kijelentenie: nem vagyok jó. aztán fel kell tennie a kérdést: és akkor most mi a következő lépés? isten megmutatja a választ. "hívd segítségül nevét, és megmenekülsz"... rá kell döbbenni, hogy isten nélkül semmik vagyunk, és saját erőből nem érhetünk el semmit. kifejlődik az istenben bízás, tőle való függés. és akkor jön el a megtérés pillanata.

"ha jól tévedek, akkor én, ha bekopogtatnék valahova, hogy merítsenek be, nem tennék meg, ugye?" -kérdezte aztán. "nagy valószínűséggel nem. de nem azért, mert gonoszak, vagy, mert ők jobbak, mint te. ha szíveddel hiszed, és száddal megvallod, hogy jézus az isten fia, üdvözülsz. hinni és megvallani pedig nem lehet színből, divatból, mert az átlátszó, és mert a tetteken úgy is meglátszik, ha nem szívből jön a megvallás. egy megtért emberről lerí, hogy az életét átmosta a csoda, találkozása jézussal."


beszélgetésünket a könnyfakasztó, vastag cigifüst-függöny leomlása szakította meg hajnali kettőkor. az éj leszállt.

vagy most ér véget?

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr6353395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anna123 2008.02.25. 19:49:25

Hát... szerintem a hétszázasok klubja nem valami jó anyukádnak... elég kérdéses dolog szerintem. Egyszer én is megnéztem, de nem bírtam végighallgatni az összes embert, aki Malakiás könyve szerint befizette a tizedet, és EZÉRT az Úr megáldotta őket. A vízfejű pasas se valami bizalomkeltő. Ne nézzetek vallási műsorokat a tévében, főleg az ATV-n ne.

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2008.02.27. 15:29:34

Tény, hogy sokszor csöpög belőle a pénz...

lilelijah 2010.11.14. 19:41:15

A már említett barátnőm is folyton azt mondja, hogy "jó ember vagyok". Próbálom neki megmagyarázni, hogy ez nem elég. És amivel még ki tud akasztani, hogy ő hisz Istenben, úgy, ahogy ő akar és neki úgy jó. Természetesen ez a "ha jól mennek a dolgok, IstenKE szeret, ha nem, akkor Isten megátkozott..." És körülöttem sokan ezzel jönnek nekem, hogy Isten megátkozta őket, meg "miért ver az Isten". Olyan szomorú... :(
süti beállítások módosítása