myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.02.04. 09:11 sterretje

egy boldog százat csinál...

hétvégén békésben voltunk édes drágámmal. édesanya szülinapját ünnepeltük (megkapta tőlünk az esküvői kosztümkéjét, hehehe), meglátogattuk amerikás barátnémat és kisbabáját (egy tündér), és voltunk fotózkodni is (ez a fénykép lesz az esküvői meghívónkon).

azt figyeltem meg, hogy az emberek éhesek. éhesek a jóra, a reményre, és akármennyire is nem hisznek benne, vagy szapulják, de istenre is. megtérésem és jegyességünk óta hatványozottan ragasztjuk környezetünkre az érdeklődést, kíváncsiskodást, boldogságot, istenvágyást.

anyukám például eltanult tőlem szavakat, kifejezéseket. isten helyett azt mondja: "teremtő", és, hogy "jézus krisztus az úr". a hétévégn megemlítettem neki, hogy a "biblia kódja" című könyvet olvasom, mire megígértette velem, hogy kölcsönadom elolvasásra. :O
tesóm beszámolt arról, hogy volt egy koncin, ahol egy roma csávó állt ki a színpadra, és mondta el bizonyságát, és tesóként köszöntötte a népet. máskor talán szóra sem méltatta volna ezt. görögországban vett nekem egy kis jézust ábrázoló képet szuvenírként.

barátnőm, aki egy éve még azt írta, hagyjam békén "egetverő hülyeségeimmel", most részletesen kikérdez egyházi esküvőnkről. (még) nem keresztény unokatesóm, megismerve vőlegényemet, azt mondta: "jól imádkoztál, mikor társat kértél istentől." apám titokban jegygyűrűt vett édesanyámnak karácsonyra éppen annál az ékszerésznél, ahol mi is készíttetjük. itáliában élő barátnőm jelezte, részt akar venni nem csak az esküvőnkön, hanem az azt megelőző leánybúcsún is, amelyre én nagyon cselesen evangelizációt tervezek (ő ezt tudva írta, hogy szeretne eljönni). több e-mailt, üzenetet kapok a bloggal kapcsolatban is. "köszönöm a blogodat". ennyi.

nap mint nap történnek ilyenek. nem is erőlködök különösebben, mégis: jönnek a kérdések, az érdeklődés, és ragad rájuk az öröm.

egy boldog százat csinál.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr53324147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Gusztáv · http://nagygusztav.hu 2008.02.04. 12:56:12

Nem tudom, milyen céllal olvasod a Biblia kódját. Remélem, tudod, hogy "veszélyes" olvasmány.
Ha esetleg nem tudtál volna róla, érdemes elolvasni pl.: apologia.hu/books/drosnin-1.html
Attól pedig még inkább óvlak, hogy édesanyádnak továbbadd.

lilelijah 2010.11.14. 18:40:13

A barátnőm elment nászútra Görögországba. Akart nekem hozni valami emléket, bigyót. Nem pontosan tudta/értette/érdekelte, milyen "szektába" járok :D, csak annyi lejött neki, hogy Isten Jézus, Mária meg Biblia az ilyen keresztényes izé és engem érdekel. Hozott egy kis ikonképecskét, ami Máriát ábrázolja. "Nem szereted Máriát, ugye?" - kérdezte, mikor ideadta... Dehogynem. De a barátnőmet még jobban. :) Azóta már páran leestek a székről, hogy miket rejt a Bibliatokom, de nekem az a kép bizonyság arról, hogy nem hiábavalóság ezzel traktálni mindenkit, még ha úgy tűnik se.... :)
süti beállítások módosítása