myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.11.06. 19:39 sterretje

suttogd bele jézusba!

az alapítvány, amelynek dolgozom, egynapos programot szervezett nagykarácsonyban vörösiszap- és árvízkárosult gyermekeknek. a feltűnő-piros mikulásházban mindenki találkozhatott az igazi mikulással az ő szépen berendezett, kandallós dolgozószobájában. ezt követően vártak ránk a szarvasok, és ott állt a mikulás szánkója is (bár kissé furcsa volt mindezt húsz fokban végignézni).

 

az udvaron állt egy kút is, rajta valami efféle felirattal: „ez a jóság kútja. ha valami rosszaságot követtél el, belesuttoghatod ebbe a kútba. ha valami nagyobb csínyt követtél el, beszéld meg a tanárnőddel és a szüleiddel is. csak tiszta lelkiismerettel lehet szép életet élni!”

 

miután a gyerekeknek felolvastam, megrohamozták a kutat, kezüket szájuk elé téve, belesúgták a kútba mindazt a bűnt, ami lelküket terhelte, nyomta.

 

szerettem volna nekik elmondani, de persze nem tehettem, hogy mindez csak ideig-óráig hoz megkönnyebbülést. van azonban egy kút, amely mindig és mindenhol megtalálható, és amelybe bele lehet üvölteni mindent, még a legaljasabb, megbocsáthatatlannak tűnő, fájdalmas emlékeket és bűnöket is. ezt a kutat, amely egyszerre elnyeli és megsemmisíti mindazt, amit beleengedünk, jézus krisztusnak hívják.

 

1 jános 1:9 „ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.”

 

zsoltárok 103:12 „a milyen távol van a napkelet a napnyugattól, olyan messze veti el tőlünk a mi vétkeinket.”

1 komment

Címkék: jóság bűnvallás mikulásfalva kútja


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr322429057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilelijah 2011.01.04. 16:33:25

Épp az imént említett abortuszos hétvégén meséltek egy "hasonló" játékról (vagy ahogy az amerikai pásztorom mondta egyszer: "hát, hasonló, de teljesen más..."). Ott az volt, hogy egy egész napos alkalom volt és a nap elején adtak a gyerekeknek egy kaviccsal telerakott dobozt. Nehéz volt és macerás volt, de mindenhová cipelniük kellett magukkal, nem tehették le, nem szabadott elhagyni vagy otthagyni valahol. Így ettek, játszottak, mentek mosdóba... A nap végén mondták, hogy ez a doboz a "bűn", amit cipelnek napról napra magukkal, nehéz és kényelmetlen, de van Jézus lába, ami elé le lehet tenni egyszer s mindenkorra... :)
süti beállítások módosítása