myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.10.05. 11:00 sterretje

allahért harcoltam

egy roppant érdekes könyvet faltam fel az elmúlt héten. egy keresztény családból származó német nőről szól, aki fiatal éveiben muzulmánná lett, itt, nyugat-európában. a „kutúrmuzulmán” pasija miatt kezdett el érdeklődni a muszlim vallás iránt, és mire a pasival szakított, már talpig lefedve, a vallás tanait konferenciákon hirdetve élte mindennapjait.

 

a szülei, jézusba vetett hitüket mélyen megélve, persze, aggódtak egy szem lányukért. de szeretettel közeledtek hozzá, és imádkoztak érte. a nő közben hozzáment egy másik muzulmánhoz, és szült két gyereket. a nő otthon, a rituális imákat gyakorolva és sokat gondolkodva teljesen kétségbe volt esve, hiszen a kérdéseire semmiféle választ nem kapott allahtól. a nők valóban nem mehetnek a mennybe, a paradicsomba? ha valaki vét a rituális imában, például véletlenül megszakítja, akkor végleg elveszti allah kegyét? nem lehet a hitben felmerülő kérdéseket feltárni, csak a vak engedelmesség a járható út? isten valóban annyira elhatárolódik tőlünk, hogy semmiféle választ nem ad, nem kommunikál velünk? csak büntet, és nem bátorít sohasem?

 

a nő addig őrlődött, és olyan sokszor gondolkodott szülei hitén, hogy felmerült benne: esetleg mégis a biblia istene az igazi, ő lenne a kiút? olyan sokat vívódott, hogy már minden idegszála cafrangokban lógott, mikor vette a bátorságot, és imádkozni kezdett saját szavaival jézushoz, a biblia istenéhez. a szeretet, amely elárasztotta ott, azon a délutánon a nappaliban, felejthetetlen volt számára. a biblia minden egyes lapja bátorította. megismerte azt az igazságos istent, aki nem tetteinkre nézve szeret vagy büntet minket. hanem mindenkit szeret, ingyen kegyelemből. és mindenkit vár a mennyben, aki hisz benne, és elfogadja, hogy jézus meghalt minden bűnért: az övéért is. nők és férfiak, életük bármely szakaszában, bármilyen bűntől terhelten, jöhetnek hozzá, hiten és bűnvalláson, jézus elfogadásán át.

 

a nőnek ezt követően menekülnie kellett, és egy anyaotthonban húzta meg magát. isten elvezette arra a gondolatra, hogy agresszív, fenyegetőző férjének kérjen láthatást, hogy az ne legyen elválasztva végleg a kisgyerekektől. a sztori ott ér véget, hogy a gyakorló muzulmán férj békességben tud találkozni hitehagyott- vagy hitét megtaláló feleségével.

 

zsoltárok 86:10 „mert nagy vagy te és csodadolgokat mívelsz; csak te vagy isten egyedül!”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr912346181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása