myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.10.16. 11:15 sterretje

harc az óriásokkal

kábé másfél hónapja felkérést kaptunk egy vác melletti gyülekezet ifjúságának vezetésére. édes drágám nagyon lelkesen vágott bele a dologba. mindig megtelik a szívem boldogsággal, amikor látom, hogy készül, olvas, agyal, tervez. amikor egy hete megnéztük a harc az óriásokkal (facing the giants) című filmet, már tudta, hogy ezt a fiataloknak is látniuk kell. a filmben egy esélytelennek tűnő csapat küzd meg a "rugby-istenekkel". hit nélkül nincs esélyük a győzelemre.

ha már erről az „esélytelen küzdelemről” nézünk filmet, vizsgáljuk meg, milyenek is voltak valójában az óriások, akik az emberek között éltek, például dávid idején, amikor neki, a kis pásztorfiúnak meg kellett küzdenie góliáttal. ahogy a képen látható (a és d ábra), ez csakis isten segítségével sikerülhetett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a)      a jelenlegi ember, amely nagyjából hat láb magas

b)      tizenöt láb magas ember délkelet törökországból, az ötvenes évek végéből. a feltárás során több óriás csontvázat is találtak.

c)      római csontváz krisztus után kétszázharmincöt-kétszázharmincnyolc között.

d)     góliát kb. kilenc láb magas volt. (ld. 1sámuel 17:4, a tizenegyedik század végén)

e)      óg királya (akiről említést tesz az 5mózes 3:11) körülbelül tizenkét láb magas volt, egyesek szerint viszont tizennyolc.

f)       ezerötszázhetvenhétben talált emberi csontváz lucerne tartományból

g)      huszonhárom láb magas csontváz ezernégyszázötvenhatból, franciaországból.

h)      egy több mint huszonöt és fél láb magas test a francia chaumont kastély közelében. szinte teljesen épen találták meg.

i)        szinte teljességgel hihetetlen az a két harminchat láb magas csontváz, amelyet a karthágóiak ástak ki valamikor krisztus előtt kétszáz-hatszáz között.

az óriások ma is köztünk járnak. valaki csak egy vizsgaidőszak-nagyságúval találkozik, valakinek egy rákbetegség-nagyságúval kell megküzdenie, valakinek le kell győznie egy gyász-magasságút is… hiszem, hogy mindezek felett ma is csak istennel győzhetünk, mint dávid vagy józsué idején.

márk 9:23 „minden lehetséges annak, aki hisz.”

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr871453825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2009.10.16. 13:47:40

Milyen forrást használtál? Számomra elég hihetetlen...

kelsey 2009.10.16. 22:15:19

az a website sem idéz forrást. szimpla google keresés viszont:

" This classic leg-pull has now been circulating via email, blogs and forums for several years and has even been published by some news outlets as factual. In fact, the "giant skeleton" images that travel with these messages are not photographs depicting real discoveries but instead clever manipulations. A lot of recipients would be quick to doubt the authenticity of the images. "

urbanlegends.about.com/library/bl_giant_skeleton.htm

www.bibliotecapleyades.net/sumer_anunnaki/anunnaki/anu_11.htm

És egy másik doksiból:

"Jelöld, honnan vetted szövegedet, vagy, ha nem teszed is, ne írd, hogy te vagy a szerző!)"

hehe, és talán 11.ként lehetett volna írni, hogy "mindig utánnanézek a forrásoknak"
süti beállítások módosítása