myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.09.20. 21:02 sterretje

veszély! danger! pericolo!

megdöbbentő, hogy rövid időn belül két szeretett ember is, egymástól függetlenül, hozzám fordult új ötletével: jógára, illetve agykontroll tanfolyamra készülnek. ilyenkor sír ám a lelkem. megírtam nekik, hogy mibe is kezdtek bele, de ennél többet nem tudok tenni (?). ők döntenek. én azonban úgy döntöttem, leírom ide is a veszélyeket, hátha te is gondolkodtál hasonlón…

 

„az agykontroll veszélyei: az irányított meditációs beavatások és gyakorlások során addig nem ismert, lappangó pszichikai betegségek törhetnek elő a legkülönbözőbb megnyilvánulás formákban, sőt, előfordulhat a technikáktól és a szellemi segítőktől való függés, illetve szabadulási képtelenség is. ezen kívül hallucinációk és képzelgések is jelentkezhetnek. úgy tűnik, mintha az agykontroll valamiféle vallásos gyakorlat, szinte lelkigyakorlat lenne. ez egyáltalán nem igaz! az agykontroll tanfolyam lényege az önmegvalósítás, önistenülés, az önmegváltás! az agykontroll szerint semmi erőfeszítés, sőt isten sem kell ahhoz, hogy megváltozzunk, egyszerű technika az egész. bárki levetheti minden rossz tulajdonságát egy egyszerű meditáció alatt.”

 

bővebben: http://www.karizmatikus.hu/agykontroll2.htm

 

„a jóga nem a tornáról szól! szellemisége vallási alapokon nyugszik, egyedüli célja a misztikum megtalálása, az egyesülés a mindenséggel, a feloldódás a mindenségben, a transzcendencia átélése. sikerének ez a titka. szinte kivétel nélkül vágyunk valami megfoghatatlan élményre. a jóga ezt megadja. de mást is, amit nem mindannyian kívánunk. egy bizonyos szint után látomások, "utazások", magába fordulás következik be, az ember már nem akar a jóga tudatállapota nélkül élni, folyamatosan meditációs állapotban lenni, elrévülve, a világtól és annak eseményeitől menekülve a megüresedésnek nevezett állapotba. kísértetiesen hasonlít a különböző, főleg az lsd típusú drogok használatához, az azokkal kapcsolatos élményekhez. az ilyen típusú szerek élvezői nagyon hasonló víziókról számoltak be "utazásaikkal" kapcsolatban. amennyiben szabadulni akarnak a körből, pszichoszomatikus reakcióik is hasonlóak! ezek alapján kell kimondanom: a jóga nem testedzés (az csak a beetetés része), hanem pszichikai drog.”

 

ezt itt olvastam: http://egeszsegdij.hu/node/67

 

ézsaiás 43:11 „én, én vagyok az úr, és rajtam kivül nincsen szabadító!”

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr321395496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuzm0 2009.09.24. 16:04:23

Szétnéztem az oldalon amire a link utal, háát nem semmik vannak ott, az alap linkről ide:

www.karizmatikus.hu/teveszme.htm

aztán pedig a Baptista szóra kattintva ide juttok:

www.lmrkat.hu/szektak.html#bapt

Szerintem a többség aki olvassa ezt a blogot (a szerkesztővel együtt) lehidal tőle. Nehéz felfognom az ilyesmit, teljesen már nem is tudtam végig olvasni.

Ződgyík 2009.09.26. 16:05:08

Na jó, ez lefáraszt...
Mellesleg le lehet hidalni tőle tényleg, de nem csak ilyesmitől. Sok hasonló baromság van...
süti beállítások módosítása