myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.10.13. 10:29 sterretje

tenkszgiving déj

hálaadó nap volt a gyülekezetünkben. ez a szokás amerikában honosodott meg inkább, amikor az európában üldözött protestánsok új életet kezdtek a tengerentúlon, és az első éves éhezés, rossz termés, szenvedés után bő termést szüreteltek. akkor hálából a gazdag termés zsengéjét istennek ajánlották. ezt azóta is ünneplik, bár gyanítom, hogy ma már csak egy dorbézolásra, pénzköltésre okot adó henyélés az egész.

 

visszatérve a tizenötödik kerületbe: minket egy csodásan feldíszített asztal várt, roskadozva, bőven megrakva mézédes gyümölccsel és egészséges zöldséggel. csodaszép látvány volt. az igehirdetés arról szólt, vajon nevelhető-e a hála, megtanítható-e a gyerek a hálás „köszönöm”-re, vagy örökre megmarad szájában-szívében egy érdekből vagy tradícióból elmondott szófordulatként. ha valaki jézust választja élete urának, ha valaki találkozik istennel, nem kell erőlködni, hogy hálás legyen a szíve: átalakul az magától is. az alkalmat közös étkezés zárta, melyre azok a vendégek is hivatalosak voltak, akiket azért hívtak meg a gyülekezet tagjai, mert értük éreztek hálát. én egy olyan leányt invitáltam, akinek a megtérésében, elmondása szerint, ez a blog is szerepet játszott. hálás vagyok érte, azért, mert isten az én grafomániámat (is) használta csodás célja elréséhez: hogy megismertessen egy leányt fiával, jézussal.

 

2 korinthus 9:15 „az istennek pedig legyen hála az ő kimonhatatlan ajándékáért.”

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr86711182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilelijah 2010.12.09. 22:58:48

Ez hasonló ahhoz, amit az Idomított gyűlölködőkben írtál. A gyerekek önként és valóban tiszta, hálás szívvel mondják, hogy köszönöm... Valameddig. A 2 és 4 éves gyerekeimen látom ezt, mert nem "várom el", hogy megköszönjenek valamit, viszont sokszor mondják, hogy "Köszönöm", csak úgy, szerintem tényleg őszintén.
süti beállítások módosítása