myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.10.13. 10:22 sterretje

idomított gyűlölködők

tanulni azért jó, mert napról napra úgy érzi az ember, nálánál kisebb, tudatlanabb kis porszem nincs is ezen a világon. hogy ez az ézés miért jó? mert jó a világra rácsodálkozni, jó megalázkodni a nagyobb ismeretanyaggal rendelkezők előtt, jó megtapasztalni isten hatalmasságát, és igen, néha jó megérezni, milyen kicsik vagyunk…

 

ezért járok olyan nagy örömmel a teológiára. minden alkalommal olyat tudok meg, amiről még csak nem is hallottam. megdöbbenek, nézek nagyokat, már létező tudásom kerül más megvilágításba… na, ennyit a nyálazásról, a lényeg, hogy most szombaton egyik órán egy kísérletről számolt be a tanár. gyerekekkel kísérleteztek tudósok, azt mondták nekik, hogy a kék szeműekhez nem lehet szólni, bennük nem lehet bízni. pár hét múlva interjúkat készítettek a gyerekekkel. ők bűnvallásként, sírva mesélték el a kamerának, hogy ők bizony beszélgettek kék szemű társaikkal. a gyerekek igazságérzete, ösztöne azt diktálta, hogy lépjenek kontaktusba a kékszeműekkel is. úgy tűnik, a gyűlölet valóban később nevelődik a gyerekekbe, alapból nem lennének előítéletesek, fajgyűlölők.

 

nem véletlenül mondta jézus, hogy engedjétek hozzám a gyermekeket!- folytatta a tanárunk. jézus tudja, hogy a gyermekek engedelmesek, és, hogy a jót, a szeretetet magukba szívják, és azt sugározzák mindenféle gyanakvás vagy érdek nélkül. ezért kell gyermeki hittel jézushoz mennünk: érdek nélkül, nyitottan, a jóra fogékonyan.

 

róma 13:8 „senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek.”

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr52711169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása