myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.03.17. 10:48 sterretje

süsü

vasárnap immáron harmadszorra voltunk a bárka baptista gyülekezetben. úgy tűnik, tényleg otthonra leltünk. a pásztor odajött hozzánk, és kérdezte: múlt héten harmincvalahány nap volt még az esküvőtökig, most már a huszasoknál járunk, ugye? :) ezen a héten is úrvacsorai alkalom volt, amelynek nagyon örültünk. imádkoztunk a betegekért, a gyermekekért, és felköszöntöttük a szülinaposokat. :) aztán egy dombi zoltán nevű férfi hirdette az igét.

beszélt a világban terjedő téveszmékről. például arról, hogyan alakult ki a buddhizmus. egy férfi a pazar életkörülményektől megcsömörlött, a világban pedig látta az iszonyatos nyomort, és ezért elterjesztette azt a tant, hogy az élet itt a földön nem ér semmit, és a jó majd a halál utáni újjászületett életünkben vár ránk.


a biblia így ír erről: "hiszen megismerték istent, mégsem dicsőítették vagy áldották istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett."

mesélt azokról a tanokról is, ahol a köveket, természetet, fákat, szelet és egyéb teremtett dolgokat imádják. így ír erről a biblia:
róma 1:25 "akik az isten igazságát hazugsággal cserélték fel, azok a teremtményt imádták és szolgálták a teremtő helyett."
megosztotta velünk korábbi gondolkodásmódját, mely szerint a folyamatosan változó tudomány és a változatlan bibliai tények összeegyeztethetőek. aztán rádöbbent, hogy ez  nem így van: a bibliában benne van, hogy a föld kerek. a tudomány egykori állása szerint a föld lapos. a tudomány szerint a dinoszauroszok és az ember nem egy időben élt, a biblia viszont így jellemez egy dínóhoz hasonló, sárkányszerű állatot, amely az emberrel egy korban élt:
jób 41: 10-14 "tüsszentése fényt sugároz, szemei olyanok, mint a hajnal sugarai. szájából fáklyák jönnek elő, tüzes szikrák sziporkáznak. orrlyukaiból füst száll ki, mint valami gőzölgő forró üstből. lehelete lángra lobbantja a parazsat, szája lángot lövell. nyakában erő lakik, rémülten futnak szét előle. testének alsó része is kemény, mozdíthatatlan, mintha rá volna öntve. nyomában fortyog a mély víz, mint a fazékban, fölkavarja a tengert, mint a kenőcsöt. csillogó ösvényt hagy maga után, mintha megőszült volna a mély víz. szembenéz minden hatalmassal, ő a királya minden vadállatnak."
a biblia szava és a tudomány egymásnak ellentmondó dolgokat állít sokszor. valóban döntésre kell jutnod: vagy az egyiknek hiszel, vagy a másikat fogadod el. az egyik folyton változik, a másik évezredek óta változatlan. érdemes eltöprengeni.

ne légy süsü.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr95384284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása