myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.01.31. 09:19 sterretje

biblia-mátrix

édes drágám tegnap sokáig melózott. szeretetből megcsinált egy bútort a kollégájának... (egy "köszönöm" az ára- ahogy ő fogalmazott). hát, igen, eddig is példaképnek tekintettem őt, de most újfent be kell látnom: van még mit tanulnom tőle.

szóval, sajnos nem tudtunk találkozni, így bánatomat egy jó könyvbe fojtottam. a biblia kódja a címe. az első hatvan oldalt befaltam. arról volt benne szó, hogy a tóra, mózes öt könyve tulajdonképpen egy kódrendszer, amelyből kiolvasható a jövő. amerikai matematikusok és egyéb kutatók, tényfeltáró újságírók, hívők, de leginkább hitetlenek foglalkoztak a dologgal. a tóra szövegét (amely nem tagolt, hanem betűk folytonossága, és évezredek folyamán semmit, de semit nem változott, ha már egy betűt is sérült a szöveg, a zsidók nem használták felolvasásra) fogták, és számítógépre vitték. úgy kezelték, mint egy keresztrejtvényt. kerestek benne a mára is érvényes szavakat úgy, hogy az első betűtől kezdve összeolvastak minden másokikat, vagy minden harmadikat, vagy minden századikat, de szép szabályosan. ilyenek jöttek ki függőlegesen vagy vízszintesen, valamijen logika szerint összeolvasva: clinton, elnök. shakespeare, színház. kennedy, gyilkos, dallas. hitler, kemence. és mivel a héber betűk számok is, volt, hogy a dátum is ott volt "egy kupacban" az adott névvel, eseménnyel.

döbbenetes, megrázó, képtelenségnek tűnő. a biblia kódjáról készült tanulmányt sokan akarták megcáfolni, de csak még több igazoló bizonyítékot gyűjtöttek támadásaik során, míg végül ők is bejelentették: a biblia kódja létezik. összehasonlították például a háború és békével, de ott nem voltak ilyen bűvös szavak, és sok ezer szöveggel is összevetették, de azokból sem jöttek ki értelmes dolgok.

isten megírta a történelmünket az elejétől a végéig. és elrejtette a bibliában. arra várt, hogy az ember felfedezze a számítógépet, és felfedezze a kódot.

esélyt adott arra, hogy változzunk, figyelmeztetést küld a biblián keresztül.

jó könyv. mármint a biblia.

boldog, aki olvassa. (te is láttad a plakáton?)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr34319157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilelijah 2010.11.14. 18:25:00

Az a bajszi, hogy akik ezek a kódos, titkos izékkel töltenek el éveket, évtizedeket, néha nem is értik a Biblia igazi csodáját.
süti beállítások módosítása