myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.08.21. 09:27 sterretje

szemöldök ajándékba

biciklivel kimentünk fótra. banánérlelő meleg volt, szakadt rólunk a víz. drága vőlegényem felvilágosított, mire való a szemöldök: elvezeti a verejtéket, hogy az ne folyjon a szemünkbe. ez nagyon tetszett nekem! isten milyen jól megalkotott minket. még arra is ügyelt, hogy ha biciklizünk, ne menjen sós víz a szemünkbe. :)

azt hiszem, végképp bebukott az evolúció elmélete nálam. balgaság lenne azt gondolni, hogy "csak úgy" lettünk, vagy a majomból fejlődtünk ki. egy ilyen precíz szerkezetet, mint a szemöldök, ugyan milyen "véletlen" tudna odatenni a szemünk fölé?

amúgy meg ezt írja az újszövetség a "lélek tükréről":
máté 6:22 "a test lámpása a szem. ha azért a te szemed tiszta, a te egész tested világos lesz."
tehát: mire való a szemöldökünk?


a szemöldök fontos védelmi feladatokat lát el: oltalmazza szemgolyónkat. a szemüreget övező, kidudorodó csontok nélkül, a kisebb fuvallatok is komolyan károsítanák szemünket.

másrészt a szemöldök óvja szemünket az izzadtság és az esőcseppek eltérítésével is. verejték elvezető szerepe megmagyarázza azt is, hogy miért szőrös. a szőrszálak a csapadékot oldalra vezetik, nélkülük az esőcseppek függönyszerűen csepegnének szemünk előtt. a mai modern ember számára ez a védelmi szerep nem egyértelmű, ám ha csak egy napot kellene vadásznunk az afrikai szavannán leborotvált szemöldökkel, rögtön érezhető lenne a különbség.

isten. precíz és pontos. válaszd a minőséget.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr92144873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása