myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.12.02. 22:00 sterretje

advent (?) bécsben

bécsben töltöttünk egy napot édes drágámmal. délelőtt tízre értünk az osztrák fővárosba. hatalmas volt a felfordulás. advent van. elmondom, mit is jelent ez. az ó- és az újszövetség között eltelt négyszáz év. azt szokták mondani, hogy ez idő alatt isten „hallgatott”, nem voltak csodák, és nem jövendölte meg több ember jézus születését. eltelt négyszáz év, mindenki várta jézust, és ő jött is. advent négy hete jelképezi ezt a négyszáz év várakozást. várni valamire csupa izgalom. nagytakarítunk. kívül-belül. esetleg főzünk valami finomat, szép ruhát veszünk fel. különleges időszak a várakozás.
 
ebben a hatalmas városban mindenről beszéltek, kivéve jézusról, az ő eljöveteléről, az örömről és várakozásról, a megtisztulásról. volt szó pénzről, extravagáns ajándékokról, csillogásról, gyerekek felvágós sztorijairól (igen, a legújabb módi a bécsi osztálykirándulás).
 
advent van. semmit nem éreztünk belőle.
zsoltárok 27:14 „várjad az urat, légy erős; bátorodjék szíved és várjad az urat.”
zsoltárok 37:34 „várjad az urat, őrizd meg az ő útját; és fölmagasztal téged, hogy örököld a földet; és meglátod, amikor kiirtatnak a gonoszok.”
zsoltárok 130:5 „várom az urat, várja az én lelkem, és bízom az ő ígéretében.”
zsidókhoz írt levél 10:37 „mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő, és nem késik.”
 
advent van.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr65250130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli 2007.12.04. 10:42:21

Szia! Találtam egy érdekes videót...

www.youtube.com/watch?v=6-eDEc2Yr24
süti beállítások módosítása