myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.10.19. 07:28 sterretje

az utolsó bűnevő

istentiszteleteken mindig imádkozunk a gyermekekért és a betegekért. sokszor megdöbbenek, mikor valaki úgy imádkozik a kicsikért, hogy "atyám, te tudod, mi van a kis életükben..." meg: "a kis szívüket te ismered..." na, az mondjuk biztos, hogy isten pontosan tudja, mi zajlik le "kicsi életükben". lehet, hogy elképednénk, ha megtudnánk, mennyire nem kicsi aggodalmak, bűntudat, féltés és szeretet lakozik azokban a szívekben, életekben. mi, felnőttek, már profi módon nyomunk el magunkban bűntudatot, félelmet, megtanultunk ezzel élni, de ők még mindezeket a maguk erős, leplezetlen valóságukban érzik. talán ezért is mondja jézus, legyünk olyanok, mint a gyermek. akit még annyira mar a bűntudat, olyan az igazságérzete, a szeretete, hogy tud bízni, bűnt megbánni, tisztaságra törekedni.

ezek a gondolatok merültek fel bennem, amikor a http://www.kma-hu.com/online-tv/filmcsatorna/index.html oldalon felfedeztem az utolsó bűnevő című filmet, és nem éppen szerencsés módon éjszaka meg is néztem (ezt másnak nem ajánlom). a film egy kis faluban játszódik, főszereplője egy kislány, akit az anyukája látszólag nem szeret. a lányon látszik, hogy szégyenben van, magányos, merengő, nagy terheket cipel.

a faluban az a szokás, hogy ha meghal valaki, eljön a bűnevő, egy csuhás ember, aki elviszi a halott lelkét, és magára veszi a bűneit. a kislány, látva ezt, elhatározza, felkeresi ezt a titokzatos embert, hogy vegye el az ő bűnét is. titkos küldetését nem koronázza siker: elmegy hozzá, a bűnevő megeszi a bűneit, de őt ugyanúgy marja az önvád... nem oldoztatott fel. a folyó melett azonban találkozik egy idegennel. kiderül, hogy ő egy misszionárius, aki örömmel beszél neki az igazi bűnevőről, jézus krisztusról. a kislány elfogadja őt, és felszabadul terheitől, a bűntől, mely nem hagyta élni. pár éve a kistestvérével veszekedett, majd elszaladt előle. húga utána ment, de a hídon beleesett a folyóba, és meghalt. a bűnvallás után, miután befogadta jézust, örömmel "repült" haza, és könnyek között kérte anyját, bocsásson meg neki. évek óta először ölelték át egymást. a kislány végül az egész (régi bűnök terhe alatt senyvedő) közösséget jézushoz vezeti.

jános 8:36 "azért, ha a fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek."

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr381459626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

citroista 2009.12.20. 08:42:08

Nagyon tartalmas film ismertetőt készítettél.
Bízom abban, hogy nem haragszol meg amiért a teljes tartalmat elhelyeztem
honlapunk filmet ajánló oldalán.
(Blogod, mint forrás linkjének megjelölésével.)

(havannacsoport.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1064078)
süti beállítások módosítása