myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.10.14. 15:55 sterretje

koplaló test = dagadó szellem

egy ideje foglalkoztat, hogy hogyan tudnék -a bibliai előírásoknak megfelelően- egy hosszabb böjtöt elvégezni. jó lenne ugyanis megtapasztalni, hogy mit is jelent az éhség, a testi lét "legyőzése". azt mondják, a harmadik naptól már nem érez éhséget az ember, és szelleme is megnyílik.

biztos otthon is véghez lehet vinni a koplalást, de a szakértők azt mondják, jó, ha orvos is látja az embert önsanyargatás közben. :) úgyhogy a netről vadásztam is egy olyan házat, ahol a jóga meg a meditálás kihagyásával, kontrolláltan böjtölhetek. csak jókat írnak az ide ellátogató emberek, akik ugyan főleg fogyni akarnak, de nekem ez nem számít... én majd elmegyek, és a böjt mellett főleg imázni fogok, meg bibliázni. már csak azt nem tudom, édes drágámat hogyan fogom erre rávenni. ;)

pozitív, hogy a kiszemelt böjtös házikó weboldalán ez olvasható:

"a iv. századtól kezdve terjedt el az a szokás, hogy a húsvéti nagy ünnepre 40 napos böjttel készültek; így hamvazószerdától húsvét vasárnapig tart ez az időszak. az evangéliumok leírása szerint jézus 40 napig böjtölt a pusztában. a kezdetekben az ünnep előtti böjt nagyon szigorú volt. a keresztények napjában csak egyszer ehettek, húst pedig egyáltalán nem. a későbbiekben némileg enyhült ez a szigor, de a hús nem fogyasztanak a böjt ideje alatt.

sokan vannak még ma is, akik alkalmazkodnak a keresztény szokáshoz. a mai kor emberének e böjti időszakon kívül is érdemes volna legyőzni étvágyát és néhány napos tisztulásra szánni magát. néhány napos kúra vagy heti egy alkalmas "koplalás" azon kívül, hogy salaktalanítja szervezetünket, lelki és szellemi megtisztulást is eredményez. a rendszeres salaktalanítás az egyik legjobb megelőzési módja az ún. civilizációs betegségeknek, mint pld: az allergiák, fejfájás, gyomorfekély, az izomfájdalmak és a cukorbetegség.

a legtöbb vallás ismeri a böjtöt és rituáléként használták az emberi fejlődés céljára, ilyenkor a lélek és a szellem is megtisztul a testtel együtt. gondoljuk csak végig, hogy mennyiféle méreg lehet a szervezetünkben és a környezetünkben! bizonyos anyagok rövid ideig terhelik testünket, ezeket a szervezet hamar kiválasztja. vannak viszont olyan mérgek, amelyek a szövetekben és a sejtekben elraktározódhatnak. ezeket nagyon nehéz kimutatni egy orvosi vizsgálat során. a májban a zsírban oldódó mérgek, a kloroform és a gyógyszerrészecskék rakódnak le. a vízben oldódó tartósítószerek, glikol és az orvosságmaradványok a vesében tárolódnak. a fémek, amelyeket táplálékkal veszünk magunkhoz pld. a réz, ólom a gyomorban és a bélben rakódnak le a fluoriddal és a klórral."

példabeszédek 10:3 "az úr nem hagyja éhezni az igaznak lelkét."

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr97713637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása