myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.10.02. 16:14 sterretje

jézus, a rend őre

a svábhegyet szépen beragyogta a meleg őszi nap. a rendőrtiszti főiskola ráadásul egy csuda kis "kulipintyó", úgyhogy csak ámultam és bámultam tegnap, amikor jelenésem volt eme helyen.

a felettesem és egy nagyon aranyos rendőrbácsi tartott egy előadást, én meg fotóztam. a rendőrpalánták figyelmesen hallgatták az előadást, és olyan szavakkal dobálóztak, mint kereslet-csökkentés, kef, lex gergényi, elterelés... miva'??? ismerem a rendőrös vicceket, de ezek után azért annyira mégsem gondolom őket butácskának... ennek a tudásanyagnak az elsajátítására azért rá kellett áldozni egy-két éjszakát.

aztán eszembe jutott, hogy jézus is milyen hatalmas tudásanyaggal bírt. ismerte az ószövetséget elölről-hátulról, és már tizenkét évesen megdöbbentette tudásával a rabbikat.
lukács 2:47 "mindnyájan, akik őt hallgatták, elálmélkodának az ő értelmén és az ő feleletein."
arra készült egész életében, hogy tanítsa az embereket, szavai megmaradjanak örökké, és azok teremtsenek rendet, amíg világ a világ. a tudás azonban nem volt elég: tetteivel, viselkedésével is tekintélyt teremtett, felnéztek rá, meghallgatták, engedelmeskedtek neki.

csak amíg a földi rend őreinek éveket kell iskolapadban tölteni a tudásért, és éveket tekintélyük megalapozásáért, addig ez az egek urának eredendően megadatott. ő a bíró, isten neki adta az utolsó ítélet jogát. magyarán egy szabálysértést még meg lehet úszni, egy gyorshajtást ki lehet váltani csekken... de az utolós ítéletre nincs mentség, nem váltható ki közmunkával, nem lehet leülni a böriben.

jézus jön, és rendet tesz. és ő nem korrupt. de könyörtelen.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr90183670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása