myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.09.12. 23:07 sterretje

kincsek a ceu-n?

ma voltam a ceu-n egy úgynevezett "protokoll és nyilvános szereplés" eu-s képzésen. losonczi lívia tartotta, akiről el kell mondanom, hogy egy ízléses, intelligens, finom nő. ő osztotta az észt nyolc órán keresztül. de amúgy is profi volt minden, kaptunk könyvet, jegyzetet... kávét, vizet több litert, kiváló ebédet. jó volt, na.

amikor lívia az országok közötti kulturális különbségeket ecsetelte, nagyokat nevettünk, mert olyan megdöbbentő különbségek vannak. ha pl mutatjuk, hogy valaki hülye (ujjunkkal a halántékunkat dögönyözzük), akkor az egy hollandnak azt jelenti, hogy valaki nagyon elmés. tehát pont az ellenkezőjét, mint nálunk.

az nagyon érdekes volt, mikor mondta, hogy vannak nőies országok és férfias országok. a nőiesekben az élet minősége, a család, a kapcsolatok az elsődlegesek. ha birtoklod ezeket, akkor gazdag vagy. ilyen például spanyolország. a férfias országokban (ilyen például svájc), az számít, hogy mennyi pénzed van, milyen a kocsid, van-e nyaralód. az mindegy, hogy családod van-e, vagy tökegyedül vagy, csak pénzed legyen, akkor már vagy valaki.

"akkor én nőies országba szeretnék költözni"- kommentálta drága vőlegényem este.

eszembe jutott, mit mond erről az egészről jézus:

máté 6:19-21 "ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és hol a tolvajok kiássák és ellopják; hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.

mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is."

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr30164121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása