myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.09.07. 14:14 sterretje

levélváltás


levél1: szia timike! egy nagy kérdésem lenne hozzád. kisfiunk most volt 3 hónapos és szeretnénk baptistának keresztelni, viszont nem tudjuk, hogy mi a módja mindennek. ha jól tudom a baptistáknál bemerítés van... azt sem tudom pontosan, mennyire jelent gondot az, hogy én - bár református neveltetést kaptam  - nem vagyok megkeresztelve, férjem pedig katolikus. nagyon örülnék, ha tudnál válaszolni, segíteni, előre is köszönöm, puszi: a.

levél2: szia, a! nagyon örülök, hogy megkérdeztél erről. igen, a baptistáknál bemerítés van. akkor, amikor a fiatal el tudja dönteni, hogy isten van, jézus pedig a megváltó, és azért halt meg és támadt fel, hogy az emberek "rátegyék" a bűneiket. szóval, a bemerítéssel várni kell, míg a gyermek saját maga dönt arról, hisz-e istenben, és jézusban. a baptisták nem merítenek be kisbabát, hiszen az erről a fontos kérdésről dönteni még nem tud.

a bibliában az van, hogy ha megtérsz, akkor a szíveddel hiszed és a száddal megvallod, hogy téged jézus megváltott, hogy isten az egyedüli isten ezen a világon, minden teremtője és bírája. egy kisgyermek ugye még nem tud "vallani", pláne nem ekkora döntést meghozni. ezért nem merítenek be a baptisták babákat. jézus arra kért, hogy térjünk meg, merítkezzünk be, és próbáljunk meg a bűnöktől elfordulni. ugye, egy babának nincsenek bűnei, szal elfordulni se nagyon tud tőlük. ez is az oka, hogy babákat "megkeresztelni" nem célszerű, mondhatni butaság.

jelenleg annyit tudtok tenni, hogy "gyermekbemutatást" "szerveztek". ez azt jelenti, hogy a gyülekezetbe "érkezett" babákat bemutatják a gyülekezetnek, de elsősorban istennek. az alkalmon nem teszik vízbe meg semmi, de imádkoznak érte, és arra kérik istent, hogy áldja meg a gyermeket, és jól alakluljon az élete.

levél3: szia timike! nagyon szépen köszönöm a válaszodat, valószínűleg otthon (sarkadon) fogjuk majd bemutatni a babát! köszönöm még egyszer a segítséged, puszi: a
zsoltárok 127:3 "az anyaméh gyümölcse: jutalom."
dicsőség az úrnak.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr79159596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gómer29 2014.03.14. 17:34:44

zsoltarok-thilim.5mp.eu/web.php?a=zsoltarok-thilim&o=i6aBsFOOhh Szia Timi!
Tanítás a 127. zsoltárról !
Ma délután csak az írásaidat olvastam,hol sírva-hol nevetve ! Köszönöm neked,hogy írsz! Sokat segít a jó és rossz napjaimon is! Szeretettel ölellek.
süti beállítások módosítása