myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.08.29. 09:31 sterretje

előre meg volt írva...

a biblia egy félelmetesen jó könyv. izgalmas, mint egy thriller, hihetetlenül lenyűgöző, mint egy sci-fi, romantikus, mint egy love-story. és még igaz is.

itt van például a 22. zsoltár. ez jézus földi élete előtt több száz évvel íródott. és jézusról szól. több száz évvel a születése előtt már megjövendölte egy zsoltár, hogy el fog jönni, hogy szenvedni fog. nézzük sorban:

a zsoltár azt írja: "én istenem, én istenem, miért hagytál el?" ezek voltak jézus utolsó szavai. (a máté 27,46-ban olvasható).

így folytatódik a leírás: "gúnyolódnak rajtam az emberek, és azt mondják, hogy mentse meg
őt az isten, ha az ő fia". és tényleg, az emberek ilyeneket mondtak (lásd máté 27:39-43)

de a legdurvább ez: "átlyukasztották kezemet, lábamat." ez a keresztre feszítésre utal, ahol valóban átlyukasztották a végtagjait. a zsoltár születésekor azonban még nem ismerték ezt a halálnemet, sosem használtak keresztre feszítést, az majd a több száz évvel később élők "találmánya". mégis, le volt írva ez a zsoltár, és benne fehéren-feketén, hogy jön majd valaki, akit ilyen becstelenül pusztítanak el. isten megüzente, leírták, olvasták a tórából, de nem értették sokáig.

van itt még valami: "megosztoznak ruháimon, köntösömre sorsot vetnek". ez valóban megtörtént, erről számol be a máté 27:35. jézus ruháit a katonák egyszerűen kisorsolták egymás között.

volt olyan vád is ateistáktól, hogy mivel jézus ismerte a tórát, a zsidók könyvét, magyarán például ezt a próféciát is, így az is elképzelhető, hogy az élete folyamán direkt teljesítette be az írást. a cáfolat azonban nyilvánvaló: az is meg volt írva évszázadokkal azelőtt, hogy betlehemben fog születni. az ember pedig ritkán választja meg születési helyét, ugye. valamint azt sem irányíthatta tudatosan, hogy halála után sorsot vessenek a ruhájára.

egyszer olvastam, hogy az ószövetség több száz próféciát közöl az eljövendő jézusról. egészen apró részleteket is (például sorsvetés a köntösre). jézus az összes próféciát beteljesítette, igaz volt rá mind. ennek matematikai esélye egy a tízmilliárdhoz (a föld lakossága jelenleg hat és fél). magyarán minden tízmilliárdadik ember tölthetné be az összes próféciát. jézus az összeset betöltötte.

22,2   én istenem, én istenem, miért hagytál el? távol van tőlem a segítség, pedig jajgatva kiáltok!         mt 27,46      
22,7   de én féreg vagyok, nem ember, gyaláznak az emberek, és megvet a nép.
      ézs 53,2-3      
22,8   gúnyolódnak rajtam mind, akik látnak, ajkukat biggyesztik, fejüket csóválják:         mt 27,39.43      
22,9   az úrra bízta magát, mentse hát meg őt, szabadítsa meg, hiszen kedvelte!                
22,15   szétfolytam, mint a víz, kificamodtak a csontjaim. szívem, mint a viasz, megolvadt bensőmben.                
22,16   torkom kiszáradt, mint a cserép, nyelvem az ínyemhez tapadt, a halál porába fektettél.         jn 19,28      
22,17   mert kutyák vettek körül engem, gonoszok bandája kerített be, átlyukasztották kezemet, lábamat.                
22,18   megszámlálhatnám minden csontomat, ők pedig csak bámulnak, néznek rám.                
22,19   megosztoznak ruháimon, köntösömre sorsot vetnek.         mt 27,35      

ő az igazi. nekem ez jött ki.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr61151787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuzm0 2008.03.10. 17:46:17

Amit írtál, hogy voltak ateisták, akik szerint Jézus ismerte a tórát és direkt vitte véghez bizonyos próféciákat ez nem vád. Ez így van. Benne van a Bibliában.
Máté: "21,1 És mikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Bethfagéba, az olajfák hegyéhez jutottak vala, akkor elkülde Jézus két tanítványt,

21,2 És monda nékik: Menjetek ebbe a faluba, [Márk. 11,1-10. Luk. 19,29-38. Ján. 12,12-19.] a mely előttetek van, és legott találtok egy megkötött szamarat és vele együtt az ő vemhét; oldjátok el és hozzátok ide nékem.

21,3 És ha valaki valamit szól néktek, mondjátok, hogy az Úrnak van szüksége rájuk: [rész 26,18.] és legott el fogja bocsátani őket.

21,4 Mindez pedig azért lett, hogy beteljesedjék a próféta mondása, a ki így szólott:

21,5 Mondjátok meg [Ésa. 62,11. Zak. 9,9.] Sion leányának: Ímhol jő néked a te királyod, alázatosan és szamáron ülve, és teherhordozó szamárnak vemhén."


Szerintem Ő megtehette, hogy úgy cselekedjen, ahogy az meg volt írva.
süti beállítások módosítása