myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.08.08. 14:27 sterretje

életmentő fürdés

amikor megtértem, nem tudtam, mit kell tenni. aztán elolvastam a következőket:
apostolok cselekedetei 2:38 "térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a jézus krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára"
galata 3:27 "mert akik krisztusba keresztelkedtetek meg, krisztust öltöztétek fel"
apostolok cselekedetei 22:16 "kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az úrnak nevét"
ép elmével és tiszta szívvel elhatároztam, hogy az istent próbálom meg követni, így először meg kellett halnom, újjá kellett születnem. be akartam merítkezni, hogy lemoshassam addigi életem minden mocskát.

nincs is ezzel semmi gond. csakhogy víziszonyom van. irtózom attól, ha az orromba/számba/fülembe víz megy. összeszorított szemmel úgy kalimpálok törölköző után, mint egy gyerek. ez van. rettegtem is 2006. szeptember 10-étől. aznap volt ugyanis a bemerítésem angliában. a gyülekezetem lázasan készülődött: "hallottátok, a timi visszajött lutonba és bemerítkezik!"
az esős angliában azon a szeptemberi napon csodás napsütést készített nekem az úr. simon szépen gondozott kertjének közepén állt a medence. hárman léptünk bele. ben, ruth és én. imádkoztak értem. minden félelem eltűnt a szívemből. megfogták a kezem, és hátraengedtek. a víz lassan, fátyolként lebegett szemem előtt. még az ég kékjére is emlékszem. egy pillanat volt. semmi iszony. csak boldogság.

afrikában függőlegesen temetik el az embereket. leeresztik őket egy lyukba. ugyanígy merítik be őket. minket meg vízszintesen hátraengednek, ugyanúgy, ahogy eltemetnek. mert a vízbe merítés pillanatában meghalunk. meghalunk a bűnnek, az eddigi életünk tetteinek.

egy új ember szállt ki a medencéből. mindenki tapsolt, ölelgettek, gratuláltak. aztán elbúcsúztam tőlük, és hazarepültem magyarországra. hazarepültem. minden értelemben.

bemerítkezés. szárnyakat ad.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr20135233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása