myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.07.31. 08:58 sterretje

nézni, vagy nem nézni?

"na mi van, a szektában tiltják a tévézést?" -kérdezte valaki, amikor elmeséltem, hogy már hónapok óta nem nézek tévét, és az agyam olyan tiszta lett, mint a testem egy  kiadós tisztítókúra után.

nem tiltják. az, ami engem a tévétől elszippantott, az az volt, hogy angliában nem volt pénzem tévét venni, a koleszban meg nem volt készülék. aztán 9 hónap után már nem is hiányzott. hazajöttem, belekukkantottam. néhány perc alatt 100 halott, 4 nemi erőszak, 6 házasságtörés, lopás, pofon, sok millió dollár egy kofferben.

ez a valóság? ha nem, akkor minek nézzem? tízévesen elveszettem egyik kis osztálytársamat, aki elhitte, amit a westernfilmekben lát, és kiugrott a vonatból, mondván, hemperedik egyet, feláll, és megy tovább. nem ment. a fülbevalójáról azonosították.

nem hagyom, hogy az agyamat átmossa a tévé. nem akarom elhinni, hogy a házasság=megcsalás, hogy az öröm forrása=pénz, hogy a nagy mell=szépség.

az 1thesszalonika 5:22 így szól: "mindentõl, a mi gonosznak látszik, õrizkedjetek!"
a római levél 12:2-ben ez áll: "és ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által"

nem félek, hogy mindenki lenéz, mert nem tévézek. megújult elmével, szabad akaratból utasítom el az onnan sugárzott erkölcstelenséget. helyette olvasok, kreatívkodom, barátokat látogatok, sétálok. nem sajnálkozom a tévében "zajló" rossz dolgokon, hanem az élet habos oldalát nézem... :)

jézus. az élet napos oldala.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr21128798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adinka 2007.08.22. 09:57:21

köszönöm, hogy olvashatlak, minden írásod áldás nekem. ha nem baj, ezt az áldást továbbadom.

Piri 2008.01.02. 11:23:07

a mediatanulmanyok ezzel ellenkeznek....
süti beállítások módosítása