myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2013.01.22. 16:07 sterretje

kéne még négyszáz...

marika_levele.JPGnem csak élmény és siker ér minket az intézetben, ahová kéthetente járunk bibliaórát tartani, hanem, nyilván, csalódás is. akikkel foglalkozunk, azok középsúlyos-súlyos értelmi fogyatékos látássérültek. emberek. fifikásak, szellemesek, érzékenyek, bűnösök. pont úgy, mint te meg én. (csak maximum belőlük kevesebbet néz ki a társadalom, pedig… ők még őszinték is).

van a csapatban egy roma, értfogyos nő, aki észrevette, hogy a hittanon figyelünk rá (persze, próbálunk mindenkire), ezért jön szorgalmasan, ül, figyel, beszél, kérdez, túlkiabál mindenkit… mindent elkövet, csak, hogy rá figyeljünk. nagy lejmolós amúgy, ezért mondtuk neki, hogy havonta egyszer fogja megkapni a kért-követelt-kunyerált kétszáz forintját.

józsef történetét meséltem éppen, amikor marika kis levelet csúsztatott a férjem elé: „kéne még négyszáz, köszi”. és szóban hozzátette: „tisztálkodási szerre kell!”.

tudjuk, hogy cigire kell neki, de azt meg ő tudta, hogy ha ezt bevallja, talán nem kap pénzt, viszont szappanra meg nyilván fogunk neki adni. és mindezt egy olyan alkalom során vitte véghez, amelyen oly nagy lelki mélységeket és magasságokat jártunk meg józsef történetén keresztül, mint remény, szabadítás, megbocsátás, család…

hát, mit ne mondjak, fájt. nem az, hogy a férjemmel „boltolt”, hanem az, hogy isten minden pitiségen átívelő, mindent gyökeresen megváltoztató üzenetére egy csepp nyitottságot sem mutatott – vagyis, nem őszintén, nem szívből, hanem színből volt jelen.

napokig gondolkodtam ezen az eseten, mire rájöttem, hogy jézus is sokszor élt át hasonlókat, és, hogy ez a helyzet még változhat is… (gondoljunk csak pálra, aki nem csak, hogy nem érdeklődött jézus iránt, még üldözte is a híveket, később pedig minden szenvedést vállalt mesteréért, és hirdette az ő nevét!). milyen szomorú lehet(ett) jézus, amikor észrevette, hogy tőle, általa „csak” olyan dolgokat várnak, mint egy kazal pénz, egy jó lakoma, vagy egy gyógyítás csodája – pedig ő a földön a lelki békét, azon túl pedig az örök életet kínálta nekik!

máté 13:44 „hasonlatos a mennyeknek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, a melyet megtalálván az ember, elrejté azt; és a felett való örömében elmegy és eladván mindenét a mije van, megveszi azt a szántóföldet.”

máté 19:21 „ha tökéletes akarsz lenni, eredj, add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek; és kincsed lesz mennyben; és jer és kövess engem.”

zsidók 10:34 „vagyonotok elrablását örömmel fogadtátok, tudván, hogy néktek jobb és maradandó vagyonotok van a mennyekben.”

2 komment

Címkék: vak látássérült


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr345035234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ms.bora 2013.01.22. 17:08:39

szia Timi <3 !

erősítő amiket írsz (meg amiket mondasz ;D) !

valóban ! Jézus is ugyanezzel a nehézséggel találkozott ! mondja is a sokaságnak (jn 6:26), hogy "Bizony, bizony, mondom néktek, nem azért kerestek engem, mert jeleket láttatok, hanem azért, mert ettetek a kenyerekből és jóllaktatok." ... ez volt azután, hogy 5000+ embert megetetett... :)

tehát bizti, hogy nagyon is átérzi a helyzeteteket ! ;)

Nem sokkal utána azt is mondja, hogy "Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha." (35v)

egy teljesen új felfogás/szempont/életszemlélet felé mutat - hogy vegyék má' észre, hogy nem csak testből vannak, de lelkük is szellemük is van, és hogy lássák az erdőt a fa mögött; hogy az örökkévalóságba tekintsenek... :)

imádkozom, hogy az Úr Jézus (aki teljes mértékben ott van veletek) áldja meg a szolgálatotokat Isten dicsőségére! :)

szeretettel:
a szomszéd ;)

Judit70 · http://janos738.blogspot.com/ 2013.01.30. 12:52:42

Engem az is elgondolkodtatott, mikor azt írja az Igében, hogy: Jn 2,23-25 Amíg Jeruzsálemben volt az ünnepen, sokan hittek benne, mert látták a csodákat, amelyeket tett. De Jézus nem bízott bennük, mert ismerte őket Nem volt szüksége arra, hogy bárki bármit is mondjon neki az emberről, mert tudta, mi van a szívükben. - Mindezt azokról mondta, akik hittek benne...
süti beállítások módosítása