myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2012.07.23. 09:32 sterretje

pont, nekem

elhivas_igem.jpga több hónapos blogos hallgatás miatt nem ejtettem szót egy hatalmas ajándékról, amelyet mennyei atyám küldött számomra. történt ugyanis, hogy imatársamtól továbbított levelet kaptam. az e-mail egy levelezőlistáról származott, és arról szólt, hogy rengeteg pontírásos könyv, és sok-sok hangkazetta érkezett egy káposztásmegyeri karitász boltba, az üzletvezető hölgy azonban tárolási nehézségek miatt megszabadulna a kincstől, és odaadná olyannak, aki tudná hasznosítani.

a boltos kiderítette, hogy a vakok intézete nem tart igényt sem a braille könyvekre, sem pedig a kazettákra, én rögtön megkérdeztem egy vakmissziós barátnőmet, hogy nem kell-e nekik, de, mivel ők felnőttekkel foglalkoznak, az anyag pedig általános iskolai és gimnáziumos tananyag, ő is visszautasította.

tudtam, hogy valahogy mégis nálunk lesz a legjobb helyen a felbecsülhetetlen érték, így megkértem édes drágámat, hogy menjen el érte. ő éppen úton volt a munkahelyéről hazafelé, és amint telefonáltam neki, már kanyarodott is le a karitász bolthoz – pont útba esett. mire újból megcsörgettem, már be volt pakolva az autóba a hat doboz. azt azonban nem gondoltam volna, hogy ennyi mesés kincsre teszünk szert: egy látássérült gyermek hatéves korától az érettségiig hasznosíthatja az anyagot, amelyben van kazettára felmondott kémiakönyv és braille írásos kötelező olvasmány is. csodálatos volt végignézni a kipakolt dobozok tartalmára: egy vak gyerek teljes oktatási anyaga ott tornyosult előttem. micsoda ajándék!

hogy mi a terve ezzel az anyaggal istennek? azt nem tudom. de abban biztos vagyok, hogy van célja vele.

1korinthus 4:1 „úgy tekintsen minket az ember, mint krisztus szolgáit és isten titkainak sáfárait.”

habakuk 3:2 „uram! évek közepette keltsd életre a te munkádat, évek közepette jelentsd meg azt!”

3 komment

Címkék: vak elhívás látássérült


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr184672217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adri92 · http://mylifewithwheelchair.wordpress.com/ 2012.08.02. 11:48:08

Csodálatos ajándék az Úrtól :)
Sokan égen-földön keresik az ilyen kazettákat, CD-ket, az egyik tanárom is elkezdett keresgélni, hogy hol lehet ilyet beszerezni... Nekem kellenének hangos könyvek a 12-es tananyaghoz...

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2012.08.02. 21:44:11

@Adri92: Szia, Adri! Holnap megyek a "raktárba", és megnézem, milyen hanganyagok vannak 12. évfolyamos témában... Szívesen kölcsönadom egy évre... Hogy miért kölcsön? Mert az már feljött bennem, hogy több embernek úgy lehetne ezzel az anyaggal segíteni, ha kölcsönbe adnám egy évre, és aztán pedig ugyanazt az évfolyamos anyagot más diák is megkaphatná... Tehát: kereslek, és te is keress nyugodtan (vagy akár a tanárod...)!

Adri92 · http://mylifewithwheelchair.wordpress.com/ 2012.08.04. 13:29:01

@sterretje: Kedves Timi! Rendben, megkeresünk :)
Bár én nem vagyok vak, de le vagyok bénulva és így egy kicsit át tudom érezni milyen lehet, ha valaki nem tud olvasni egy rendes nyomtatásban készült könyvet. Nekem a lapozással akad gondom... Nagy segítségül szolgálnak ezek a hangoskönyvek! Imádkozom, hogy minél több diákhoz eljussanak, akiknek szükségük van rá...
süti beállítások módosítása