myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2011.03.02. 08:26 sterretje

a titkok könyve, avagy: isten doki altatásban operál

a mai igében olvasom: “hogy éreznéd magad, ha nem altatásban műtenének? pedig ez volt a módja, amíg egy james young simpson nevű skót orvos be nem vezette azt, amit ő „mesterséges alvásnak” nevezett. az edinburgh-i egyetem tanulójaként a sebészet érdekelte, mert aggasztotta őt a fájdalom és a magas műtéti halálozási arány. simpson a „mély álmot bocsátott azért az úristen az emberre…” (1mózes 2:21) ige olvasása alapján arra gondolt, hogy a kloroform lehet a válasz. először magán kísérletezett. végül 1847-ben került sor az első három kloroformos altatásban végzett műtétre. simpson először ellenállásba ütközött. voltak, akik azt gondolták, hogy bűn beavatkozni a természet rendjébe. „adjatok egy bibliát!” – mondta dr. simpson, – „így operálta meg isten ádámot!”.

a bibliának ezen részét, - melyben isten mélyaltatásban műtötte ki ádám oldalából a csontot, hogy abból megalkossa évát, az ő igaz szerelmét és társát a földön, - sokszor olvastam, mégis mélyen érintett, amikor “összeállt a kép”: isten már évezredekkel ezelőtt tudta, hogyan lehet túlélni egy nagyműtétet, és ezek szerint cselekedett.

a biblia sok más, ehhez hasonló nagy titkot rejt, amelyeknek megfejtéséhez egy évezred is kevés. gyakorlatilag a biblia maga a titkok könyve: pszichológiai, természettudományi, és más modern tudományokkal kapcsolatos igazságokat rejt. például az is meg van benne írva (sőt meg volt írva már akkor is, amikor ezt még máshogy hitte a tudomány!), hogy bolygónk gömbölyű és nem lapos, hogy a föld mélyén forró magma van, de ki van fejtve benne a víz körforgásának hogyanja is, vagy például az, hogy a dns-ünk fonalas szerkezetű, mely össze van csavarva, fonva.

(jób 37:10-11 “(isten) nedvességgel öntözi meg a felleget, s áttöri a borulatot az ő villáma. és az köröskörül forog az ő vezetése alatt, (…) a föld kerekségének színén.”

jób 28:5 “van föld, a melyből kenyér terem, alant pedig fel van forgatva, mintegy tűz által”.)

aki tehát egy kalandfilmbeli, titkokat rejtő ősi könyv felfedezéséről álmodozik, annak elég fellapoznia a bibliát, és egy életen át tanulmányoznia. kalandban lesz része bőven…

5mózes 29:29 “a titkok az úréi, a mi istenünkéi”

dániel 2:28 “van isten az égben, a ki a titkokat megjelenti”

jób 12:22 “feltárja a sötétségből a mélységes titkokat”

2 komment

Címkék: tudomány biblia titok


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr162703328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit70 · http://janos738.blogspot.com/ 2011.03.03. 10:51:28

Tegnap sikerült átélnem a "mély altatást", egész nap nem tudtam felkelni az ágyból. Annyira fájt a fejem, hogy csak az alvás adott enyhülést, ébren nem bírtam volna ki. Hála Istennek, tudtam is aludni.

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2011.03.03. 11:01:54

@Judit70: "Szerelmesének álmában ád eleget." (Zsoltárok 127:2). "Lefekszem és elalszom; felébredek, mert az Úr támogat engem." (Zsoltárok 3:6)
süti beállítások módosítása