myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.02.15. 15:55 sterretje

a vesék vizsgálója

valentin napi wellness hétvégén voltunk édes drágámmal. az utat ajándékba kaptuk, és hetek óta izgatottan készültünk rá. korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy ilyen pihentető és mozgalmas lehet az egész napos szauna, fürdés, masszázs, sókamra, séta, evés, alvás kombinációja. :) édes drágám alaposan megfázott, így volt egy tehetetlenül, aggódva és félálomban töltött éjszakám, de legalább visszaadhattam neki azt, amit ő tett értem anno, nászutunkon. :(

a masszírozást egy hölgy végezte. kicsit féltem tőle, hogy majd valami varázsszert ken rám, vagy, hogy megvuduz, de semmi efféle nem történt. elmondta ugyan, hogy a vese az a szerv, ahonnan minden energia származik, ezért mindig melegen kell tartani, de erről nekem isten jutott eszembe, nem a keleti gyógymódok. „isten a szívek és a vesék vizsgálója” – mondtam magamban, és elhatároztam, hogy hazaérve utána olvasok, vajon milyen jelentőséggel bír a vese a hit világában.

ezt találtam egy bibliás weboldalon: „a zsidók a vesét tartották az öröm és a bánat kedélyváltozása kiinduló helyének, valamint a lelkiismeret megszólalása, s általában az ember belső élete központjának (jer 17, 10; 20,12). a vesét, a szívet és a bensőt tekintették az akarat és a személyiség központjának anélkül, hogy közöttük világos különbséget tettek volna (zsoltárok 7,10; 16,7; példabeszédek 23,16; jeremiás 12,2; jelenések 2,23), ezért szerepel a magyar bibliafordításban is egymás megfelelőjeként a szív, benső és a vese (zsoltárok 73,21).”

sajnos nem tudtam megelégedni ezzel a válasszal, még mindig nem igazán értem, miért tulajdonítanak ilyen nagy jelentőséget egy szervnek (a biblia és a keleti gyógyítás egyaránt), miért feltételezik, hogy a hangulatváltozás központi helye stb., de azért jó volt megtudni ezt-azt a veséről (pl. azt, hogy egy égési sérültnek a veséje szokta feladni a szolgálatot, és azért halnak meg közülük sokan, nem az égés miatt. ugyanis az égett bőr nem képes tehermentesíteni a vesét, nem méregtelenít a vese helyett/mellett, így a vesére hárul minden munka, de nem bírja egyedül).

néhány vesével kapcsolatos ige:

zsoltárok 51:8 "ímé te az igazságban gyönyörködöl, a mely a vesékben van, és bensőmben bölcsességre tanítasz engem."

zsoltárok 73:21 „hogyha keseregne szívem, és háborognának veséim: akkor balgatag és tudatlan volnék én, oktalan állat volnék te irántad.”

jeremiás 17:10 „én, az úr vagyok az, a ki a szívet fürkészem és a veséket vizsgálom, hogy megfizessek kinek-kinek az ő útai szerint és cselekedeteinek gyümölcse szerint.”

jelenések 2:23 „ én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint.”

5 komment

Címkék: wellness vese vesék vizsgálója


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr801760498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bealina 2010.02.20. 23:08:31

Lehet nem sokat szólok hozzá,de nagyon tetszik a blogod.Ezért küldöm a kreatív bloggerdíjat ennek a blognak,amit mindig olvasok.<http:zizi2009.blog.hu>

Boga Vanda 2010.02.21. 14:39:11

Szia Timi!
Gyüli után hazamentem és egy meghivót találtam a postaládában. Egyből Rád gondoltan, hátha érdekel.
"Miként közeledjünk egymáshoz?"
gyakorlati bemutató vakok és gyengénlátók életéből. Itt egy link, hátha érdekel.

huc.adventista.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=929&Itemid=207

Boga Vanda

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2010.02.21. 18:09:11

@bealina: hú, köszi, most elpirultam. szép a blogod, és megtisztelő az ajánlásod!!! ;) isten áldjon meg hatalmasan!!!

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2010.02.21. 18:10:13

@zalnkbab: szia, vanda! köszi, tudok erről a dologról, megyek is, és diktafonvégre kapom az amerikai pásztort, aki vakok között szolgál.. már le-emaileztem vele! köszi, hogy figyelmes vagy! köszi, hogy vagy!!!!

csillair · http://www.5rol6ra.hu 2015.04.20. 09:56:16

Hát ez óriási!! Ezer hála és köszönet ezért az írásért, ennek pont most kellett hozzám elérnie. KÖSZÖNÖM!!
süti beállítások módosítása