myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.07.16. 11:53 sterretje

jézus vagyok, vigyetek ki innen!

megint indul valami szédületes valóságsó. (valóság? show?) a lényeg, hogy valami celebet (hires embert, vagyis valakit, akit valamiért sokat mutogatnak a tévében) belevisznek értelmetlen helyzetekbe, ahonnan ki kell szabadulnia. pókokat dobnak rá, vagy patkányokkal a nyakában kell átúsznia egy folyón, meg hasonlók. lesz nagy sikoltozás, szendevés, stressz meg sirás. biztosan nagyon jó lesz... nem kivánok a közhelyes-kioktatós-ejnyebejnyézős embersereg közé beállni, úgyhogy nem is minősitem tovább ezt a legújabb kreálmányt, de azért felhivnám a figyelmet egy dologra.

milyen érdekes, hogy az emberek önként megnéznek több órányi értelmetlen szenvedést, keserűséget, megaláztatást. mert, lássuk be, ennek semmi értelme nem lesz, azért szenvednek, hogy a végén egy, azaz: egyetlenegy ember közülük hazavigyen egy kis pénzt. de ennyi. egyetlen embernek éri meg valamennyire az egész: a nyertesnek. de a nézőnek egyáltalán nem, neki csak egy csomó frusztráló-gyomorforgató-rémálomba illő kép marad meg az agyában.

milyen érdekes ugyanakkor, hogy az egyetlen értelmes, valamit is érő szenvedésről még csak hallani sem akarnak az emberek. pedig jézus kereszthalála egészen egyszerűen megérthető. azért halt meg, hogy istennél kiengeszteljen bennünket, mert mi elfordultunk tőle, bűnöztünk, lázadtunk, és istennél már nagyon kihúztuk a gyufát. de jött jézus, vállalta a halált, és ha mi ezt ma elhisszük, majdan a mennybe jutunk. tutira. igy az ő szenvedéseit nézni mindenkinek megéri: mert mindenki nyer általa, mégpedig a fődijat, az örök életet. mindenki. mégsem akarnak az emberek erről tudomást szerezni, inkább nézik az értelmetlen ocsmányságot, megaláztatást. na, ezt nem értem én.

jézus vállalta a megaláztatást, hogy nekünk jó legyen. ő nem mondta azt, amit a celebek (kicsodák?) sikongatnak majd:

celeb vagyok, vigyetek ki innen!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr37570739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szonya 2008.07.16. 14:04:36

Hát... nem mindenki akar róla hallani, mert nem mindenkinek adatik meg, csak a választottaknak, hogy hallják/lássák. Jézus is azt mondta: a tanítványokhoz példázatokban beszél, mert ők értik (meg azok, akiknek van fülük a hallásra - akiknek Isten megadta), a többiek elől elrejti, hogy megkeményedjen a szívük, és bűnükben maradjanak.
De én nagyon örülök, hogy én ezen a zárt fülű körön kívül esek, és ezért dicsőség Istennek! :)
süti beállítások módosítása